Annonce
Lokalavisen Nyborg

Mere mudder og biodiversitet på Rævebakkeskolen: Eleverne får jord under neglene i nyt mudderkøkken

Det nye Biodiversitetområde ved Rævebakkeskolen. Både elever og lærere er gået i gang ved tegnebrætter, og alle byder ind med deres. Foto: Rævebakkeskolen
Rævebakkeskolen i Nyborg har startet et nyt projekt, som byder de trængte bier, vild beplantning , insekter og mudder velkommen.

Nyborg: Hele Rævebakkeskolen har været i gang med omdanne et stort udeområde, blandt andet en gammel motorcrossbane, til et naturligt paradis for insekter, bier og vilde planter og blomster.

Det nye projekt sætter fokus på det vigtige i udeliv og bevægelse.

- Vi går rigtig meget op i vores udefaciliteter og det frirum, som udelivet giver til at lære nyt. Vi har i forvejen nogle gode udeområder, men vi har også et areal, som ligger uudnyttet hen. Vi vil gerne trække dyrelivet ind på området, så vi ikke altid skal gå i skoven for at opleve dyr og insekter, og derudover har vi fokus på sanseoplevelser, som er så utrolig vigtigt for vores børn, fortæller skoleleder Maj-Britt Toft Jørgensen i en pressemeddelelse.

På den gamle motorcrossbane, som har et naturligt kuperet terræn, har Nyborg Kommunes Vej og Park-afdeling hjulpet med analyser af jordbunden og været med til at sikre, at de rigtige planter og frø kom i jorden til et rigt planteliv. Det egner sig godt til de vilde beplantninger, som Rævebakkeskolen gerne ville have og dermed mulighed for at tiltrække bier og andre insekter.

- Det er virkelig blevet et fællesprojekt for hele skolen, hvor alle byder ind med hver deres, og det var lige præcis det, vi ønskede. Elevrådet tegner området, de store elever hjælper med at bygge og alle er i fuld sving, fortæller Maj-Britt Toft Jørgensen.

Annonce

Insektbo og mudderkøkken

Rævebakkeskolen huser i alt 120 børn, som på hver deres måde har lidt ekstra udfordringer i hverdagens indlæringer. Derfor tilbyder skolen forskellige former for specialundervisning, mens de også har stort fokus på udeliv og bevægelse.

Udover et slaraffenland for insekter, hvor der bliver bygget insektboer, hjælper de store elever også med at bygge mudderkøkkener af paller. Skolen har afsat et stort område af til mudder, da det også er en del af sanseoplevelsen at få fingrene ned i det.

Det nye udeområde på Rævebakkeskolen i fuld gang med at blive gjort klar til både insektbo og mudderkøkken. Foto: Rævebakkeskolen

Her og nu handler projektet om at give ekstra dimensioner til både læring og leg, men Maj-Britt Toft Jørgensen håber også, at det sætter nogle spor i børnene.

- Vi håber, at fordi de kan se tilbage på en skolegang med en masse natur- og sanseoplevelser, så holder de fast i en tæt relation til og en forståelse om den verden, vi er omgivet af. Vi kommer helt sikkert også til at opleve børn, der skriger, fordi de er bange for bierne, men det er også en del af det – at vænne dem til, at vi er en del af naturen, og vi kan alle være her sammen, siger hun.

Projektet har fået støtte af Hedeselskabets medlemspulje. Her kan medlemmer af Hedeselskabet – og det kan alle blive – søge 25.000 kroner til et projekt, som enten gavner naturen, adgangen til naturen eller forståelse og interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce