Annonce
Lokalavisen Nyborg

Musical på Svindinge Friskole samlede hele skolen

Svindinge Friskole har i ugerne op til påske været i gang med deres årlige musical, som på grund af corona har måtte holde pause. I år kunne de dog igen kaste sig over det, og det var med forestillingen Bølle Bob. Privatfoto
Efter to års coronapause blev det igen tid til musical på Svindinge Friskole, som hvert år fordyber sig i en forestilling i tre uger, og det har de gjort i snart 30 år. I år var ingen undtagelse.

Svindinge: Tre ugers intensiv fordybelse i Bølle Bob har stået på skemaet for alle eleverne fra 5.- 9. klasse på Svindinge Friskole.

Her er der blevet kæmpet og overskredet grænser for skolens elever, men det har også givet et sammenhold og et fællesskab, der er helt unikt, fortæller skoleleder Julie Pi Dilling-Jensen.

- Det siger rigtig meget at se det fællesskab, der er på scenen, og se hvordan de store og små bakker op, og at alle er vigtige. Om det er hovedrollen eller ham, der bærer rekvisitter ind og ud på scenen, så har alle en stor betydning for, at forestillingen er blevet så god, som den er, siger hun.

Annonce
I alt var cirka 60 elever på scenen i løbet af i de alt fire forestillinger, som skolen havde tirsdag og torsdag i uge 14. Privatfoto

Det er hendes første år med musical på skolen, og det har været en rigtig god oplevelse.

- Det sus, der går igennem skolen, når klokken ringer igennem til forestillingens start, og den spænding, der blive mærket i kulissen, er fantastisk at opleve, fortæller Julie Pi Dilling-Jensen og uddyber:

- Noget af det, jeg virkelig har siddet tilbage med, er mod. Det mod at de kan stille sig frem på scenen, at de tør, og at de er trygge nok til at stille sig op og synge en solo og spille forelsket. Det er imponerende, og de bakker hinanden så godt op.

Det var alle elever fra 5. til 9. klasse, som var i sving i tre uger enten på scenen eller bag kulissen. Privatfoto

Uge 12 og 13 gik med forberedelser til de i alt fire forestillinger, som de har spillet tirsdag og torsdag i uge 14. Omkring 60 børn var på scenen i alt, og mens de store fordybede sig i musicalen, havde de små fra 0.-4. klasse emneuge, men det gjorde ikke, at der ikke var musical at spore hos dem også.

- Det, at det er noget, vi gør hvert eneste år, gør, at hele vores indskoling synger alle Bølle Bob sangene, og leger de er Bølle Bob-banden eller Hr. Blom i pausen. Hele skolen er en del af det her, og de små elever kommer både ind og ser generalprøven, og så kommer de igen og ser det med deres forældre. De mærker det der sus og begynder at snakke om, når de bliver store nok til at starte, fortæller Julie Pi Dilling-Jensen.

Skolens lærere og elever har stået for både kulisser, musikken og kostumer. Privatfoto

Til de fire forestillinger blev der solgt 320 billetter, og til hver kunne der være 90 tilskuere i alt. Julie Pi Dilling-Jensen fremhæver også, at ugen ikke kunne være sket uden det store engagement fra både lærere, forældre og elever.

- Jeg skal ikke tage æren for særlig meget, men det er en flok lærere, der har været instruktører, stået for musikken og elevernes værk i sidste ende, og det er dem, der har præsteret, siger hun.

Årets musical på Svindinge Friskole samler ikke kun de nuværende elever. Skoleleder Julie Pi Dilling-Jensen fortæller, at der også kommer flere tidligere elever tilbage på skolen for at se den årlige musical. Privatfoto
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce