Annonce
Lokalavisen Nyborg

Når skoen trykker, så hjælper Helle

- Fødderne er vores fundament, det er dem, vi står og går på. Hvis de ikke er sunde og friske, kan det påvirke hele bevægeapparatet, og kroppen reagerer, påpeger Helle Merete Madsen. Foto: Klaus Wind

Helle Merete Madsen har skiftet et mangeårigt job som sygeplejerske ud med en beskæftigelse som fodterapeut. Fødderne ordnes i klinikken bag det røde bindingsværk i Kullerup.

Annonce

Kullerup: "Friske Fødder" står der på skiltet ved landevejen til Ferritslev. Statsautoriseret fodterapeut Helle Merete Madsen byder velkommen for enden af den lange grusvej. Her er sunde og friske fødder absolut er en fordel - med mindre man er i bil.

Det seneste års tid har Helle Merete Madsen inviteret indenfor i den ombyggede hestestald i det røde bindingsværkshus. Den tidligere sygeplejerske, som blev færdig fra OUH i 1988. udlever nu en anden side af det bredviftede sundhedsvæsen. Efter halvandet års studier på det ydre Nørrebro i København fik hun i fjor sit bevis som statsautoriseret fodterapeut med journalpligt. Det giver kunderne en kvalitetsgaranti, så de kan være trygge i behandlingen.

- Det er en helt ny verden. Jeg har i mange år ville forsøge mig som fodterapeut, men har ventet, til børnene var flyttet hjemmefra. Nu var muligheden der, fortæller Helle Merete Madsen fra klinikken, som begyndte med at ta' kunder ind i den forgangne sommer, da klinikken var indrettet.

Helle har åbnet sin klinik i den ombyggede hestestald. Her var der to heste indtil for få år siden. Foto: Klaus Wind
Annonce

Sunde fødder i et sundt legeme

Fødderne er derfra, hvor verden går. Det har det været siden vore tidlige forfædre rejste sig, rettede ryggen og valgte at gå på to ben.

- Fødderne er vores fundament, det er dem, vi står og går på. Hvis de ikke er sunde og friske, kan det påvirke hele bevægeapparatet, og kroppen reagerer, påpeger Helle Merete Madsen.

Hun har lært, hvad fødderne er for størrelser. Og er klar til at tage fat, hvor det trykker. Det kan være ligtorne, hård hud, fortykkede negle -eller andet. Og måske en gang lak i én af 24 farver.

- Behandlingen er én del. Men rådgivning og forebyggelse er en anden vigtig del, som jeg bruger meget tid på. Vi vejleder i fodtøj og giver også kunderne nogle øvelser med hjem, siger fodterapeuten.

Det er bag den stråtækte idyl i Kullerup, at fodterapeut Helle Merete Madsen driver sin klinik, Friske Fødder. Foto: Klaus Wind
Annonce

En times tid til behandling

Hun indleder altid med et fodbad til kunderne. Det handler om velvære og tid til at stresse af, inden kunden synker tilbage i den polstrede patientstol, og overlader fødderne til Helle.

- Normalt afsætter jeg en times tid til en behandling, bemærker Helle, som har åbent tre dage om ugen i den stråtækte. De to øvrige af ugens dage er reserveret fodklinikken i Årslev.

Helle Merete Madsen er ikke i tvivl om, at det at få ordnet fødder på landet med højt til himlen, heste og får i foldene er med til at give en anderledes ro til kunderne. De slapper af helt ned i fødderne.

Samtidig er hendes lille erhverv i boligen med til at skabe aktivitet og liv på landet. Ifølge fodterapeuten et vigtigt element i en tid, da landet og landsbyerne har det svært i en udvikling, hvor arbejdspladserne stille og roligt bliver færre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce