Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nærpolitistation er endelig åbnet: - Borgerne vil opleve, at vi bliver en del af bybilledet

Kaffe, kage og god stemning var at finde rundt om bordet mandag formiddag i de nye lokaler på Baggersgade 2 i Nyborg. Foto: Matilde Lunding Kusk 
Mandag åbnede den nye nærpolitistation ved Gl. Torv. Den officielle fejring må dog vente til efter nytår.

Nyborg: Mandag fik Fyns Politi overrakt nøglerne til lokalerne på hjørnet af Baggersgade og Kirkegade, der fremover kommer til at danne ramme om den nye nærpolitistation i Nyborg.

Så selv om den officielle åbningsceremoni er udskudt til den 28. januar på grund af den aktuelle corona-situation, så står de nye lokalbetjente allerede nu klar til at hjælpe.

De nye ansigter på stationen er Michael Stige, Jesper Vestergaard, Rune Klysner, Sander Sørensen, Mathis Jensen, Jimmi Jørgensen foruden politikommissær og leder af den nye afdeling, Bjarne Puggaard - alle med kendskab og personlig tilknytning til Nyborg Kommune.

Annonce

Hvis I spørger en nyborgenser om to måneder, om de kan mærke, at der er kommet politi, så skulle svaret gerne være ja. Måske endda før. Det er mit ønske, at nyborgenserne vil opleve, at vi bliver en del af bybilledet.

Politikommissær og leder af den nye nærpolitistation i Nyborg, Bjarne Puggaard.

- Den personale sammensætning, vi har her, er meget dedikeret folk. De brænder for arbejdet. De har alle sammen søgt det, så der er ikke nogen, der er blevet ført hertil. De har alle sammen virkelig ønsket det, fortæller politikommissær Bjarne Puggaard.

På billedet ses Mathis Jensen, som er en af de betjente nyborgenserne vil kunne finde i det fremtidige bybillede. Her står han bag skranken på den nye nærpolitistation i Nyborg, hvor borgere kan komme med henvendelser tre af ugens fem hverdage. Foto: Matilde Lunding Kusk

- Vi har både meget rutine og mindre rutine, ungt og gammelt. Jeg tror virkelig, at vi har ramt plet. Det eneste, der er, er at vi kun har mænd. Der har ikke været nogen kvindelige politibetjente, som har søgt i denne omgang, tilføjer han.

Åbningstider og placering

Nærpolitistationen vil have åbent alle mandage 9 til 15, onsdage fra 11 til 17 og fredage fra 9 til 12.

Der vil være lukket alle weekender og helligdage.

Politistationen er placeret på Baggersgade 2 i Nyborg. 

Politiet vil på adressen være behjælpelig med at: anmelde en sag, give status på en sag, indlevere hittegods samt vejlede og rådgive om forebyggelse af blandt andet indbrud. 

Synlighed skaber tryghed

En af de centrale opgaver, betjentene på den nye nærstation kommer til at varetage, er at patruljere Nyborg Kommune og vise sig i bybilledet.

- Vi er meget bevidste om, at vi ikke bliver bænket på kontorstolen, men kommer ud. Vi skal være meget synlige i Nyborg Kommune, det er både i Nyborg by og de omkringliggende byer, uddyber Bjarne Puggaard.

Helt konkret har de lokale betjente ansvar for patruljeforpligtelsen i Nyborg alle fredage, lørdage og søndage i tidsrummet fra klokken 14 til 22 alle årets 365 dage.

Ud over at patruljere i området, bliver nogle af betjentenes opgaver at lave sagsbehandling, der knytter sig til Nyborg, at være til stede for SSP'er og skoler og generelt skabe tryghed for byens borgere.

- Hvis I spørger en nyborgenser om to måneder, om de kan mærke, at der er kommet politi, så skulle svaret gerne være ja. Måske endda før. Det er mit ønske, at nyborgenserne vil opleve, at vi bliver en del af bybilledet. Det kan være på gåben, cykel eller i patruljebilen, men det er klart et ønske, at vi er synlige og tilgængelige, forklarer Bjarne Puggaard.

Herudover håber han på at mere synlighed af politi kan være med til at forebygge kriminalitet.

- Jeg tror også, at det kan få de negative kunder (kriminelle red.) til at have en anden adfærd, fordi at vi er så markant til stede. Nogle af os vil måske være at træffe i det lokale fitnesscenter, altså så bare det med at være til stede i bybilledet. De finder ret hurtigt ud af, hvem vi er, siger han.

Ud over de seks lokalbetjente og leder Bjarne Puggaard, vil politifolk fra hele Fyns Politi være at finde i Nyborg Kommune. Foto: Matilde Lunding Kusk


Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Lokalavisen Nyborg

Lundes liv i musik: Det begyndte med Benny Goodman

Lokalavisen Nyborg

Nyt parti åbner kontor i Nyborg

Annonce