Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nu skal der gang i byen: 100.000 kroner fra Kvickly bruges på musik og den lokale handel

Nyborg Handel har besluttet sig for, hvad de 100.000 kroner fra Kvickly skal bruges til. Hans Henrik Kongsmark fra Nyborg Handel glæder sig over de forskellige tiltag, der kommer henover sommeren. Arkivfoto: Lasse Hansen
Målet var klart fra start af. Der skal skabes liv og glæde i byen igen. De 100.000 kroner, som Kvickly har givet til netop det formål, har de i samarbejde med Nyborg Handel fået fire store aktiviteter ud af. Den første har været der, mens den anden sker i denne uge.

Nyborg: Tidligere på året kunne Kvickly løfte sløret for, at de havde besluttet at hjælpe de mindre butikker økonomisk med en pose penge på 100.000 kroner. Det gør de i samarbejde med Nyborg Handel, som har været på opgaven med at finde ud af, hvordan de gør det.

- Det var vigtigt for Kvickly, at man betænkte så mange som muligt, så det havde et perspektiv der rakte længere end lige til genåbningen. Det har vi lagt os i selen for, fortæller Hans Henrik Kongsmark, markedschef i Nyborg Handel.

Derfor bliver de 100.000 kroner brugt på fire større aktiviteter, hvor den første fandt sted ved første genåbning af butikkerne i marts. Her blev åbningen fejret med blandt andet røde løbere foran butikkerne og flag i byen.

Annonce


Vi har valgt den underholdning og musik, fordi den er mobil. Den kan flytte sig. Det hænger sammen med forsamlingsforbuddet. Musikerne kan, hvis de vurderer, at der er for mange mennesker, spille af og flytte sig

Hans Henrik Kongsmark


Og den nyeste genåbning skal fejres med lige så meget fest og glæde. Det bliver blandt andet med musik i gaderne fra Jumpin' Jacks, Blæserbanden og Sophie Caroline & the Ra-Ra-Coons, som skal skabe den eftertragtede glæde og liv i byen torsdag den 6. maj, fredag den 7. maj og lørdag den 8. maj.

- Vi har valgt den underholdning og musik, fordi den er mobil. Den kan flytte sig. Det hænger sammen med forsamlingsforbuddet. Musikerne kan, hvis de vurderer, at der er for mange mennesker, spille af og flytte sig. Det ville vi ikke kunne, hvis det var et større orkester, der havde stillet deres udstyr op og spillede fra et gadehjørne, forklarer Hans Henrik Kongsmark.

En tryg handelsoplevelse

Fra Nyborg Handels side handler det om at skabe en tryg handelsoplevelse for de handlende i Nyborg, og det gøres netop ved, som ved valget af de forskellige mobile bands, at have fokus på sikkerheden under corona.

- Vi har hele tiden den lille hammer over hovedet, at det kan ske, at Nyborg sogn bliver lukket ned, så derfor ryster vi ikke på hånden i forhold til, at der skal være stor disciplin. Det synes jeg også, jeg oplever blandt kunder og restaurantbesøgende. Der kan kun være stor ros fra Nyborg Handels side. Det er vi imponeret af.  Det her er noget, vi er sammen om at få til at lykkes, fortæller Hans Henrik Kongsmark.

Denne uges musikarrangementer er ikke de eneste, som de handlende i Nyborg kan se frem til.

Det næste store arrangement kommer til pinsen, hvor der vil være særligt fokus på børnene. Her vil der på Torvet blive sat fire hoppeborge op. For stadig at tage hensyn til corona vil Torvet blive spærret af i nogle zoner, og der vil også være håndsprit at finde.

Den sidste aktivitet bliver i den sidste uge i juni, inden sommerferien for alvor kalder. Her vil der også være vandrende musik og forskellige aktiviteter for store og små.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce