Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny Føtex-chef er vendt hjem til Nyborg

Den nye varehuschef Kenneth Biller tager gerne et nap med, når der skal sættes tilbudsvarer på hylderne i Føtex. Foto: Kasper Riggelsen
39-årige Kenneth Biller er vokset op i Nyborg og fik som helt unge job i frugt og grønt-afdelingen i Føtex. Nu er manden, der i 2019 blev kåret som årets nye varehuschef i Føtex-regi, tilbage - en hel del erfaringer rigere.
Annonce

Nyborg: Kenneth Biller er vokset op på Gormsvej i Nyborg, hvor hans far stadig driver cykelforretning. Personligt har han aldrig været bidt af de tohjulede på samme måde.

Selve købmandsskabet og samværet med kollegerne, derimod, virkede tiltrækkende på ham allerede som helt ung.

Derfor var det ikke tilfældigt, da han i 1996 søgte job som ungarbejder i den nyåbnede Føtex-butik på hjørnet af Vestergade og Frisengårdsvej.

Eller at han efter et år på handelsskolen i Nyborg valgte at komme i lære i selvsamme butik. I dag, 24 år senere, er han tilbage, denne gang i rollen som ny varehuschef.

- Føtex i Nyborg har altid ligget mit hjerte nær. Måske fordi det var her, mit eventyr startede, fortæller 39-årige Kenneth Biller, der de seneste to år har haft en tilsvarende stilling som varehuschef i Korsør.

Her nåede han blandt andet at blive kåret til årets nye varehuschef i Føtex-regi, inden han greb chancen og lagde billet ind på Nyborg, da Allan Mariager meddelte sin afgang.

Annonce

Livsdrømmen

Meget har ændret sig, siden Kenneth Biller som helt ung begyndte i frugt- og grøntafdelingen i Nyborg.

Blandt andet har butikken gennemgået en renovering til cirka 18 millioner kroner.

Det var også tiltrængt, mener den nye varehuschef. Han kan samtidig glæde sig over, at ikke alt er lavet om.

- Der er nogle af dem, jeg arbejdede sammen med dengang, som stadig er her den dag i dag, og som snart kan fejre 25 års jubilæum. Men jeg lægger vægt på at kunne tale med alle. Det er meget nede på flade fødder, og det har folk taget rigtig godt imod, fortæller han.

Hans egen livsrejse bragte ham blandt andet til Silkeborg, hvor han blev ansat som assistent i den lokale Føtex. Det varede dog kun et par måneder. Forinden havde han nemlig planlagt et længere ophold i udlandet, og her blev han kontaktet med tilbuddet om at blive souschef i en Rema 1000-butik, ligeledes på Silkeborg-egnen.

I 2004 fik han sin egen Rema-butik i Hedensted og blev dermed selvstændig købmand i en alder af blot 23 år.

- Det var en livsdrøm. Hjemmefra har jeg været vant til, at man arbejder altid. Også lørdag og søndag. Så for mig var det helt naturligt, at en arbejdsuge var på mindst seks dage. Samtidig syntes jeg, at jeg havde noget at byde ind med, som andre kunne få glæde af, fortæller han.

Annonce

Hjem til familien Salling

Et par år senere begyndte Fyn dog at trække i ham, og han købte derfor et supermarked i Odense med slagter og delikatesse. Det viste sig dog hurtigt ikke at være lykken.

- Det var i 2006, lige før finanskrisen ramte. Allerede dengang var tiden nok ved at rende fra supermarkeder af den størrelse, og det slog jeg mig på. Men jeg lærte også rigtig meget af det. Blandt andet at sætte antallet af medarbejder i forhold til omsætningens størrelse, siger han.

Oplevelsen var dog ikke nok til at tage lysten fra ham, men da han fik solgt butikken igen, brugte han lidt tid på at tænke over, hvad næste skridt på rejsen skulle være.

- I den situation valgte jeg at vende tilbage til Salling Gruppen, eller Dansk Supermarked som det hed dengang. Her vidste jeg, hvad jeg havde, og jeg vidste, at jeg kunne rigtig mange af tingene. Derfor sendte jeg en ansøgning, og der gik kun tre dage, så havde jeg et job som grønthandler i Føtex i Odense, fortæller han.

Siden er han blevet i Salling-familien, inden han tidligere i år overtog posten som ny varehuschef i Nyborg.

Her har han været drevet af det samme mantra, som har fulgt ham alle årene: Medarbejderne skal have det godt, og de skal kunne lide at gå på arbejde.

Det involverer blandt andet, at man tager nye værktøjer i brug så som selvbetjeningskasser og håndholdte computere.

- Vi er blevet færre og færre hænder gennem årene, mens åbningstiderne er blevet udvidet. Heldigivis har vi fået redskaber, som gør, at vi kan blive mere effektive. Og jeg har haft en god forståelse for, hvordan vi kan benytte os af disse ting, forklarer han.

Annonce

Den ekstra mil

Kenneth Biller er dog ikke typen, der sidder bag en lukket dør og udtænker nye forretningsgange. I stedet vil han meget hellere være "ude på gulvet", som det hedder i fagsprog - ude blandt kunderne, hvor han er synlig.

- Det gør også, at afstanden ikke synes så stor for medarbejderne, og så er man måske parat til at gå den ekstra mil, bemærker den nye varehuschef.

Selv om det nye job føles som at være hjem vendt, har han ingen planer om at flytte bopæl rent privat.

- Min kæreste arbejder i Odense, hvor vi også købte hus for to år siden, så der bliver vi boende, fortæller han.

Kæresten Louise har ligeledes ledende stilling i Føtex-regi, og det var igennem arbejdet, at de to mødte hinanden.

- Når man, som vi, arbejder rigtig mange timer, har man ikke så meget fritid. Og hvor møder man så andre mennesker? Det gør man selvfølgelig på arbejdspladsen.

Sammen har parret tre børn på henholdsvis seks år, otte år og 10 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce