Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny hjertestarter ved Frisengårdsvej

En gåtur er godt for hjertet - i mere end en forstand. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Nyborg: Fakta på Kohavevænget ved Frisengårdsvej har nu fået sin egen hjertestarter monteret, og samtidig vil butikkens chef, Jan Knudsen, deltage i Hjerteforeningens "Hjerteredderkursus - 30 minutters intro i genoplivning".

Hjerteforeningen gennemførte i april sidste år en landsuddeling, hvor cirka 6000 frivillige gik sig til en hjertestarter. Konceptet var - og er fortsat i år - at man ved som gruppe at gå 15 ruter i forbindelse med Hjerteforeningens død-til-dør indsamling får en hjertestarter og et varmeskab monteret af en professionel elektriker præcis der, hvor gruppen ønsker det.

Den store opbakning fra Danmarks befolkning til sidste års landsuddeling resulterede i, at der vil blive opsat 400 hjertestartere. Langt de fleste hos de grupper, der gik sig til den. Men fordi engagerede mennesker uden tilhørsforhold til en særlig gruppe valgte at gå for den gode sag, er der skabt råderum til også at opsætte hjertestartere andre steder, skriver Fakta og Hjerteforeningen i en fælles pressemeddelelse. Herunder hos Fakta i Nyborg.

Fakta ved Frisengårdsvej er en af 40 Fakta-butikker fordelt over hele landet, som i disse uger får en hjertestarter.

Fakta og Hjerteforeningen har i forvejen et samarbejde om den såkaldte pant-knap, hvor kunder kan donere deres pant helt eller delvist til Hjerteforeningen. Det gav på 10 måneder sidste år Hjerteforeningen over en million kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Annonce