Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny købmand i Rema: Det er en fordel at ligge tæt på Føtex

Jacob Rehfeldt er den ny købmand i Rema 1000 på Frisengårdsvej. Ind til for nylig var han købmand hos Ream i Strib. Foto: Anette Hyllested
Jacob Rehfeldt er ny købmand i Rema 1000 på Frisengårdsvej. Han har tidligere arbejdet i både Føtex, Fakta, Kvickly og Kiwi.
Annonce

Nyborg: Da Jacob Rehfeldt var ung, ville han være ingeniør. Sådan en, der bygger bro til Færøerne eller andet stort, som sætter aftryk i folks tilværelse. I stedet blev han købmand.

- Og som købmand har man mere indflydelse på folks hverdag, end jeg ville have fået som ingeniør, siger han og smiler.

Jacob Rehfeldt er den nye købmand i Rema på Frisengårdsvej. Det har han været i snart tre uger, så han er først nu ved at lære de fem fuldtidsansatte og godt 18 deltidsansatte at kende.

- Og kunderne. Jeg glæder mig til at lære dem at kende og gøre mig fortjent til deres tillid, siger Jacob Rehfeldt. For kundekontakten er noget af det bedste ved at være købmand, synes han.

- Jeg kan lide at være "på gulvet" sammen med medarbejderne. Der sker noget nyt hver eneste dag.

Jacob Rehfeldt er 41 år, sønderjyde, student fra Haderslev Gymnasium og uddannet akademiøkonom.

Han bor i Vissenbjerg med sin kone, deres datter på 12 år og søn på 10 år. Inden han kom til Nyborg, var han købmand hos Rema 1000 i Strib i næsten fem år. Og inden da har han arbejdet hos både McDonald, Føtex, Fakta og Kvickly - alle steder i ledende stillinger.

Som købmand i Rema er man en del af et franchise-system, hvor købmanden køber sig ind for fem år ad gangen og får del af overskuddet.

- Som butikschef er man ansat til udfylde en rolle. Som købmand bruger man både hjerte og sjæl for at drive virksomheden, siger han.

Fordel

Der er mange dagligvarebutikker i Nyborg. To Rema'er for eksempel, hvor Rehfeldts har Føtex som nabo. Men den store konkurrence om kunderne skræmmer ham ikke.

- Der er altid plads til de bedste, siger han og bedyrer, at det er en fordel at ligge tæt på Føtex.

- Vi slår Føtex på prisen, men de slår os på udvalget, og for vores kunder er det en fordel, at de kan handle hos os og  bagefter gå over i Føtex og hente den specialitet, vi ikke har, uden at skulle bevæge sig langt eller køre et nyt sted hen, siger Jacob Rehfeldt.

Som købmand vil han have fokus på friskhed og kvalitet, men fremhæver også, at Rema er kendt for tilbud i små portioner, så for eksempel enlige ikke behøver at købe fire kilo kød ad gangen for at få det billigt.

- Det er en god måde at undgå madspild på. I Rema er vi også efterhånden blevet dygtige til laktosefri og glutenfri varer, vi har et stort udvalg i discount-økologi, og alle kødvarer pakkes i genanvendt plast.

Første møde med Jacob Rehfeldt, købmand i Rema på Frisengårdsvej. Foto: Anette Hyllested

Den nye købmand møder mellem klokken 5 og 6 om morgenen, og arbejdsdagene er indtil videre meget lange, fordi han skal lære det hele at kende.

- Men det skal være sådan, at når jeg går hjem, så får medarbejderne ansvaret som en slags mini-købmænd. Jeg er også sådan en leder, der tror på, at 25 medarbejdere kan få flere gode ideer end én købmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce