Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny kirke- og kulturmedarbejder: Karen Margrethe elsker at arbejde med mennesker

Karen Margrethe Nielsen startede 1. september som kirke- og kulturmedarbejder i Aunslev, Bovense og Hjulby Kirker. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Den 1. september overtog Karen Margrethe Nielsen posten som kirke- og kulturmedarbejder i Aunslev, Bovense og Hjulby Kirker.
Annonce

Østfyn: Egentlig var det bare en helt almindelig søndag for 68-årige Karen Margrethe Nielsen fra Nyborg, da hun for nogle måneder siden gik og puslede lidt rundt hjemme i sit rækkehus, mens hun fandt avispapir frem, så hun kunne male.

Og da der ikke var mere avispapir tilbage, måtte hun hive nogle af de gamle frem, hun egentlig havde smidt ud. Helt tilfældigt slog hun op på en side i avisen, hvor en annonce fra Aunslev- Bovense- og Hjulby Kirker fangede hendes blik.

Der skulle ansættes en ny kirke- og kulturmedarbejder til kirkerne.

Og selv om fristen var den efterfølgende dag, tøvede Karen Margrethe Nielsen ikke et sekund med at sende en ansøgning afsted.

Den 1. september overtog hun jobbet efter Kirsten Petersen, der sad på posten i otte år.

Som ung brugte Karen Margrethe Nielsen mest kirken til korsang og gudstjenester, da hun elskede at synge salmer. Som voksen har kirken dog fyldt mere og mere i hendes liv med kirkehøjskoler, kurser i teologi samt morgenandagt fra Vor Frue Kirke, så da muligheden for at blive kirke- og kulturmedarbejder bød sig, var hun ikke i tvivl.


Jeg får lov til at være i kontakt med mennesker i alle aldre, og så giver det mig også mulighed for at få endnu mere musik ind i mit liv, hvilket har været et stort ønske for mig længe.

Karen Margrethe Nielsen, kirke- og kulturmedarbejder


Det var et job, der handlede om mennesker. Og på den ene eller anden måde har lige netop mennesker været omdrejningspunktet for hele hendes tidligere karriere.

- Jeg får lov til at være i kontakt med mennesker i alle aldre, og så giver det mig også mulighed for at få endnu mere musik ind i mit liv, hvilket har været et stort ønske for mig længe, fortæller Karen Margrethe Nielsen.

Annonce

Mange kasketter

I sit nye job som kirke- og kulturmedarbejder beskæftiger Karen Margrethe Nielsen sig både med babysalmesang, klubaktiviteter, 0.-2. klasserne, konfirmandundervisning og ældreaften. Derudover er hun også kirkesanger til gudstjenester, begravelser og bryllupper. Og det er netop den store spredning i jobbet, Karen Margrethe Nielsen finder interessant.

- En af mine primære opgaver er at videreformidle det, præsten siger, så det er noget, børnene forstår. Om det er en elev i 0. klasse eller en kommende konfirmand, så hjælper jeg dem til at gøre det hele mere håndgribeligt og konkret, siger Karen Margrethe Nielsen og fortsætter:

- Og så har jeg fået mulighed for at bruge mine kreative evner inden for blandt andet maleri og billedkunst, samtidig med at jeg kan synge og spille musik.

Og selv om Karen Margrethe Nielsen mener, at det er nogle store sko, der skal fyldes ud efter den tidligere kirke- og kulturmedarbejder, er hun glad for, at hun søgte jobbet og endte med at få det.

Karen Margrethe Nielsen

  • Er 68 år.
  • Er født og opvokset på Fyn.
  • Bor i rækkehus i Nyborg.
  • Har to drenge på 34 og snart 32 år, som bor i København.
  • Er uddannet fra SDU i visuel kommunikation, russisk og virksomhedskommunikation.
  • Har blandt andet arbejdet på Radio Fyn, Weekendavisen, Glyptoteket og som flygtninge- og indvandrerlærer.

- Det er en utrolig dejlig menighed, vi har. Og så er det bare en helt anden måde at være i forhold til andre mennesker på. Jeg er blevet taget rigtig godt imod af både menigheden og de andre ansatte, fortæller Karen Margrethe Nielsen.

Men for at kunne udfylde lidt af den plads, der er i de sko, Karen Margrethe Nielsen har overtaget, har hun besluttet sig for at lære at spille et instrument, så der kan komme endnu mere musik ind i sognegården.

- Egentlig ville jeg gerne have genopfrisket at spille keyboard, som jeg gjorde lidt, da jeg var yngre, men der var meget lang ventetid på den type undervisning, så derfor besluttede jeg mig for at begynde at spille ukulele. Jeg vidste ikke engang, at det var moderne - jeg synes bare, at det virkede som et overskueligt instrument at kaste sig over, lyder det muntert fra kirke- og kulturmedarbejderen.

Og når Karen Margrethe Nielsen ikke koncentrerer sig om at lære at spille ukulele, laver hun krydsord til Weekendavisen. Derudover løber, synger i to kor og svømmer hun også samt ror i kajak fra april til oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce