Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny sang hylder Nyborgs gøglerkonge

Musikgruppen Arena Luanda udgivet et nummer om den Professor Labri, som var en kendt gøgler og født i Nyborg. Privatfoto
Musikgruppen Arena Luanda udgiver et nummer om gøglerkongen Professor Labri.

Nyborg: "Professor Labri". Det hedder sangskrivertrioen Anders Wedel Berthelsen, Jon Kjærran og Arne Lunds nye sang om gøglerkongen, som rejste fra marked til marked længe før fjernsynets tid.

Musikgruppen Arena Luanda har skrevet og komponeret sangen om Professor Labri, som blev født i Nyborg i 1863 og fik navnet Johannes Marius Dines Petersen.

Labri optrådte med fupnumre som verdens mindste kæmpe og verdens største dværg, og mange af hans "verbale rablerier" blev faste udtryk i det danske sprog for eksempel ”Frikadellens flugt over plankeværket” og ”Vorbasse Krigshavn”.

Professor Labri boede det meste af sit liv i Odense, især om vinteren når han ikke var på farten. Han boede til leje i Annasholmsgade, på Enighedsvej og i Skt. Knuds Gade, hvor en plads for få år siden blev omdannet til en Labri-legeplads.

Labri døde i 1935 og ligger begravet på Odense Assistens Kirkegård.

Men ryet om ham levede videre i mange år.

- Labri var en original, som er værd at mindes, så det gør vi med en sang, fortæller tekstens forfatter, de fynske dagblades ”sprogdoktor”, Anders Wedel Berthelsen.

Jon Kjærran og Arne Lund fra Odense har skrevet melodien med gøglerstemning.

Nummeret synges af Kim Kingo, der er kendt fra blandt andre jazzorkestret Odensebanden. De tre sangskrivere medvirker på diverse instrumenter.

Sangen udkommer digitalt den 22. april. Den optræder desuden på en fysisk cd med 13 numre, ”Brunsviger Blues”, som kan bestilles på mailadressen awb@awb.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce