Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ny uddeler fundet til Superbrugsen i Ørbæk: Morten har længe haft øje for brugsen i Ørbæk

Morten Sundahl er den nye uddeler i Superbrugsen i Ørbæk. Han kommer fra en stilling som uddeler i Superbrugsen i Strib, hvor han har arbejdet de seneste tre år. Arkivfoto: Søren Gottwald
Den 1. juni skifter Morten Sundahl arbejdspladsen som uddeler i Strib ud med den samme titel men en del mere frihed som uddeler i Superbrugsen i Ørbæk.

Ørbæk: - Det er ikke bare et job, det er en livsstil, og jeg elsker det. Jeg har aldrig haft en dårlig arbejdsplads, men jeg er også selv med til at skabe den, siger en glad og spændt Morten Sundahl, som snart overtager rollen som uddeler i Superbrugsen i Ørbæk.

Han tager over efter Ole Hansen, som var brugsuddeler i Ørbæk i 27 år.

Morten Sundahl har i flere år kigget på brugsen i Ørbæk, og da Ole Hansen så meldte sin afgang, var det en mulighed, han ikke kunne lade gå fra sig. Han bliver nemlig draget af det lokale fællesskab, som brugsen er en del af, og som der også findes i en by som Ørbæk.

Annonce

- Som udgangspunkt er jeg ikke lokal, men jeg kan godt navigere som lokal. Det er den måde, jeg navigerer på og er på. Det er vigtigt for mig at møde kunden i øjenhøjde, og man vil også kunne se mig meget i butikken, siger Morten Sundahl.

Morten Sundahl bor i Middelfart, hvor han er født og opvokset. Han er udlært hos Føtex i Middelfart og har efterfølgende blandt andet været hos Metro i Kolding og Kvickly og Superbrugsen i forskellige jyske og fynske byer.

Stor kundetilfredshed i Ørbæk

Det er vigtigt for den nye uddeler, at alle føler sig velkomne, og at personalet har det godt. Det er for ham nemlig hele essensen ved en god forretning. Det går også godt for brugsen i Ørbæk, og derfor har han ikke de store planer om at udstykke nye retningslinjer lige med det samme.

- Butikken har den største kundetilfredshed på Fyn, så det vil være torskedumt at ændre det. I bund og grund er det medlemmerne, der ejer butikken, og det er jeg meget ydmyg over at navigere i, fortæller Morten Sundahl og uddyber:

- Ole har gjort det godt i lang tid. Jeg skal ikke vælte det hele, jeg skal sætte mit præg på det i et fornuftigt tempo, så medarbejderne kan være med.

Det var faktisk lidt en tilfældighed, at Morten Sundahl endte som købmand. Han startede med at arbejde som flaskedreng i Føtex i Middelfart, hvor varehuschefen en dag spurgte, om han ikke kunne tænke sig at komme i lære. Morten Sundahl var på det her tidspunkt træt at skolen og ville gerne lave noget praktisk.

Blå bog

  • 50 år 
  • Bor i Middelfart med sin familie 
  • Født og opvokset i Middelfart 
  • Udlært i Føtex i Middelfart
  • Har herefter blandt andet væres hos Metro i Kolding og Kvickly og Superbrugsen i forskellige jyske og fynske byer
Annonce

Kundernes butik

Det har ført ham rundt i landet, og nu kan han ikke forestille sig at lave noget andet.

- Jeg elsker den her snak med kunderne i butikken. Jeg gør også meget for de lokale klubber. I Strib har vi et stort sponsorat med sportsklubben, og jeg plejer at give is til den lokale skoles første skoledag, siger Morten Sundahl.

Det lokale er hele kernen i Morten Sundahls arbejde som uddeler. Det er nemlig kunderne, der er kernen i forretningen, og det skal derfor også komme dem til gode, hvis det går godt i butikken.

Som uddeler i Ørbæk bliver Morten Sundahl herre i eget hus, idet han sammen med bestyrelsen udstikker retningslinjerne for brugsen. I Strib er det direktøren for Brugsforeningen for Middelfart og omegn, Ole Ebdrup Andreasen, der sætter de overordnede rammer, mens Morten Sundahl nu får lov til at gøre det i Ørbæk.

Morten Sundahl ville gerne til Ørbæk, da han synes, det er et fantastisk område, og så er han draget af det stærke lokale fællesskab. Arkivfoto: Søren Gottwald

- Forskellen på Strib og Ørbæk er også, skaber jeg gode resultater i Ørbæk, og det vil jeg gøre, kan jeg investere de penge i forretningen og lokalområdet til gavn for vores kunder. Vores kunder er vore ejere, og de kunder, der støtter brugsen fremfor andre butikker, er med til at sikre, at vi altid vil have en god og driftig brugs i Ørbæk.

Ligesom den tidligere uddeler er Morten Sundahl drevet af et konkurrencegen. Han spiller ikke for at blive nummer to. Han gik også målrettet efter jobbet i Ørbæk, da det blev ledigt, og han håber, at det bliver hans sidste.

- Det vigtigste er at sikre, at der er en brugs i Ørbæk de næste mange år. Og når jeg engang stopper, så er den i en lige så god forvaltning, som Ole har efterladt den, afslutter Morten Sundahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce