Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bibliotek og Nyborg Gymnasium åbner nyt bibliotek

Snart får lærere og elever på Nyborg Gymnasium eget bibliotek. Pr-foto
Takket været et samarbejde mellem Nyborg Bibliotek og Nyborg Gymnasium åbner 1. august et nyt bibliotek på gymnasiet for lærere og elever.
Annonce

Nyborg: "Vi kan ikke få armene ned", siger leder af Nyborg Bibliotek, og begejstringen skyldes, at biblioteket i samarbejde med Nyborg Gymnasium åbner et nyt bibliotek på gymnasiet 1. august.

Det nye bibliotek vil være åbent hver dag for både lærere og elever.

- Nationalt kan vi se en nedgradering af bibliotekstilbuddene på ungdomsuddannelserne, så det er helt fantastisk, at Nyborg Gymnasium er innovative på området. Med et bibliotek på Nyborg Gymnasium vil den enkelte elevs uddannelsestilbud blive styrket. Vi kommer blandt andet til at understøtte informationssøgning, kildekritik samt den digitale og kulturelle dannelse. Det er helt i tråd med det omfattende samarbejde, vi har med folkeskolerne i Nyborg Kommune¨, siger biblioteksleder Birgitte Haugbøl i en pressemeddelelse.

- Vi kan slet ikke få armene ned. Det er et rigtig positivt samarbejde med god energi, som vi glæder os til vil sprede sig som ringe i vandet til eleverne også, tilføjer hun.

Om det nye bibliotek

Det nye bibliotek på Nyborg Gymnasium er fra 1. august åbent hver dag for elever og lærere på Nyborg Gymnasium. Biblioteket vil være bemandet med en bibliotekar, der blandt andet skal…:

  • understøtte den enkelte elevs læringsplaner.
  •  undervise i informationssøgning og kildekritik, gennemføre workshops, formidle litteratur/relevante databaser og præsentere det digitale bibliotek.
  •  vejlede både elever og lærere.
  • udvælge materialer til biblioteket
  • agere sparringspartner for lærerne i køb af undervisningsmaterialer
  • De to samarbejdspartneres ledelser mødes til et halvårligt udviklingsmøde, og aftalen løber minimum tre år.

Rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm siger, at samarbejdet med biblioteket er endnu et skridt i den retning, gymnasiet skal.

- Jeg har sagt det før, men gentager altid gerne: Den her skole skal være et kulturhus, som aldrig lukker og som samtidig bidrager til lokalsamfundets udvikling i samarbejde med byens øvrige institutioner. Det nye bibliotek og samarbejdet bag er spot on i forhold til den ambition, siger han i den fælles pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce