Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bibliotek vil kickstarte året grønt: Vær med til i fællesskab at skabe grønne vaner i hverdagen

Vær med til i fællesskab at få skabt grønne vaner i hverdagen, når Nyborg Bibliotek skyder deres ”Kickstart dit grønne 2022”-udfordring i gang mandag 3. januar. Foto: Nyborg Bibliotek
Hver dag fra den 3. til 16. januar sætter Nyborg Bibliotek fokus på at få skabt grønne vaner i hverdagen med "Kickstart dit grønne 2022"-udfordring.

Nyborg: Den grønne dagsorden fylder mere og mere i danskernes bevidsthed, og netop derfor har Nyborg Bibliotek gjort FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling til et af sine fokusområder.

Forhåbningen er, at de kan gøre verdensmålene mere nærværende og være en inspiration til, hvordan man som privatperson og på lokalt plan kan gøre en forskel.

Det vil de gøre ved hver dag fra den 3. til 16. januar at sætte fokus på en ny udfordring, der kan bidrage til mindre CO2-udledning og en mere miljøvenlig livsstil. "Kickstart dit grønne 2022" er en mulighed for i fællesskab at være med til at skabe flere grønne vaner i hverdagen.

Annonce

Fra verdensmål til hverdagsmål

Sammen med 19 andre danske biblioteker, Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 har Nyborg Bibliotek påbegyndt et certificeringsprojekt for biblioteker, hvor de i perioden 2021-2023 skal eksperimentere med og sætte en ramme for, hvordan bibliotekerne kan blive en drivkraft i den grønne forandring og formidlingen af verdensmålene.

- Det er en kerneopgave som bibliotek at fremme oplysning og livslang læring. Her skal vi bidrage til oplysning om verdensmålene og invitere til aktiv deltagelse, så verdensmålene bliver til hverdagsmål for den enkelte. Derfor er certificeringsprojektet også en god anledning til at sætte yderligere fart på processen, fortæller biblioteksleder Winnie Foldager.

Den grønne omstilling er allerede på dagsordenen i Nyborg Kommune, hvor der blandt andet er blevet oprettet et grønt sekretariat, og kommunen har tilmeldt sig konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune, mens flere lokale grupper, foreninger og aktører arbejder med bæredygtighed.

Følg med i udfordringerne på nyborgbibliotek.dk og på Facebook, hvor folk også er velkommen til at dele ud af egne erfaringer eller fortælle om egne oplevelser med udfordringerne undervejs.

Sidder man selv med en idé, der kan invitere flere borgere til grøn handling, eller ønsker man at samarbejde om emnet, kan man skrive til Nyborg Bibliotek på bibliotek@nyborg.dk.

Læs mere om Verdensmålene på nyborgbibliotek.dk/verdensmaal.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce