Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg er frisk på grand slam i fisk

De mange lystfiskere i Nyborg får nu chancen for at tage en "grand slam". VisitNyborg og Nyborg Kommune er klar med stor fiskeevent i efterårsferien. Foto: Kristian Duch
Med en konkurrence med en samlet præmiesum på 10.000 kroner kan lystfiskere komme i paradis i efterårsferien.
Annonce

Nyborg: I de fleste andre fiskekonkurrencer er det kun én art, der skal på krogen.

Men i Nyborg tænker den lokale turistorganisation og kommunen nu stort med en invitation til intet mindre end en "grand slam" i fisk.

Konkurrencen skal afvikles i efterårsferien.

Og der skal hele tre fiskearter på krogen, hvis man vil gøre sig håb om at få del i den samlede præmiesum på 10.000 kroner.

- Det bliver en event, hvor vi både tænker stort og grønt, siger formanden for Nyborg Kommunes erhvervs- og udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V).

Erhvervs- og udviklingsudvalget har sat præmiesummen på 10.000 kroner på højkant - og bidrager med yderligere 50.000 kroner til andre omkostninger.

Annonce

Lystfiskernes paradis

Nyborg er i forvejen kendt som et godt sted at fiske.

Som Fyens Stiftstidende kunne fortælle i sommerferien, er den gamle bilfærgehavn på Knudshoved nærmest et "lystfiskerens paradis", der trækker turister fra hele Fyn til byen.


Det bliver en event, hvor vi både tænker stort og grønt

Udvalgsformand Peter Wagner Mollerup (V)


Der er mange forskellige slags fisk at fange langs Nyborgs kyster. Og det er da også den store fiskerigdom, der har inspireret til en fiskeevent ud over det sædvanlige.

Det er således tanken, at der skal fanges tre til fire arter på samme dag - deraf navnet "grand slam".

Og så bliver selve konkurrencen i øvrigt krydret med andre aktiviteter som en fiskeskole, foredrag og kurser i tilberedning af friskfangede fisk.

Annonce

Sætter yngel ud

I første omgang er det tanken at prøve idéen af som en éndagsbegivenhed i den kommende efterårsferie.

- Og vi regner med at investere en del af deltagergebyret i udsætning af fire gange så meget fiskeyngel, som det antal fisk, deltagerne i konkurrencen forventes at fange, oplyser Peter Wagner Mollerup.

Hvis premieren på fiskeeventen i efterårsferien bliver en succes, er det planen med tiden at udvide arrangementet til at løbe over flere dage - og måske endda også til at finde sted flere gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce