Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg-hotel hædret for at give en hjælpende hånd: - Vi brænder for at få folk til at lykkes

Lene Clausen og Birgit Iversen (til højre) modtog prisen og de rosende ord på vegne af hotellets personale. Foto: Kasper Riggelsen
Storebælt Sinatur Hotel & Konference løb med pris for at have udvist socialt ansvar, da cirka 200 østfynske erhvervsfolk i denne uge var samlet til forårskur på Bastionen.

Nyborg: Aldrig før har der været så mange mennesker i job som i dag. Alligevel skriger store dele af erhvervslivet efter mere arbejdskraft.

- I den situation er der mere end nogensinde før brug for et rummeligt arbejdsmarked, hvor vi inviterer de folk indenfor, der har brug for lidt mere tid, lidt mere hjælp og lidt mere forståelse, lød det fra formanden for beskæftigelses- og integrationsudvalget, Jesper Nielsen (S), da kommunen tidligere på ugen inviterede østfynske erhvervsfolk til forårskur på Bastionen.

Mens det overordnede tema var bæredygtighed, havde han fået fornøjelsen af at hædre en lokal virksomhed, som i særlig grad udviser socialt ansvar.

Annonce

- Bæredygtig handler ikke kun om klima, men også om mennesker, og det er I et godt billede på, bemærkede formanden efter at have udnævnt Storebælt Sinatur Hotel & Konference i Nyborg som vinder af Den Sociale Erhvervspris 2022.

Til at modtage blomster og rosende ord på scenen var blandt andre Lene Clausen, der har titel af Housekeeping Manager - eller oldfrue, som det hedder på dansk. Sammen med kollegaen har hun det overordnede ansvar for alt lige fra klargøring af værelser til opvasken og haven.

Nytårskuren var i år skiftet ud med en forårskur. Men til alt held var der ikke ændret på aftenens vigtigste punkt, den gratis buffet. Foto: Kasper Riggelsen

Det er efterhånden seks-syv år siden, hotellet begyndte at samarbejde med det lokale jobcenter om hjælpe folk i job, der har været længe udenfor arbejdsmarkedet, fortalte hun efter prisoverrækkelsen.

- Da der begyndte at komme syriske flygtninge til landet, indgik vi i et projekt sammen med jobcentret og AMU Fyn omkring en gruppe kvinder, der gik i skole to-tre dage om ugen for at lære dansk, og resten af tiden var de i praktik hos os. Det resulterede i en del fastansættelser efterfølgende, tilføjede Lene Clausen.

Siden da er samarbejdet blevet udvidet til i dag at omfatte alt lige fra unge mennesker, der er gået ud af skolen og ikke er kommet i gang med en uddannelse, til fleksjobbere.

Det overordnede tema for forårskuren var bæredygtighed. Her ses kommunens udviklings- og erhvervschef, Babak Djarahi, i en snak på scenen med Anne Julie Maymann fra Dansk Industris konferencecenter i Nyborg, Christian Stougaard fra Nyborg El samt Carsten Valentin fra Trioworld i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

- For os handler det om, at vi begge brænder for at få folk til at lykkes. At de finder deres ståsted her i livet. Det er enormt givende. Det er ikke sikkert, at de alle ender med at få job hos os, men vi kan også hjælpe dem videre ved at anbefale dem til andre, sagde oldfruen.

- Det, at vi nu modtager en pris, bekræfter os blot i, at vi gør det rigtige, og det er altid dejligt at få et skulderklap. Men det er ikke os alene, der kan tage æren for det. For hvis ikke vores mange dejlige kolleger ville det her, så kunne det ikke lade sig gøre, bemærkede Birgit Iversen, mens de cirka 200 andre deltagere i forårskuren havde travlt med at stille sig i kø til buffetten.

Forinden nåede Jesper Nielsen at nævne, at jobcentret i Nyborg for nylig er blevet kåret som det sjette bedste i hele landet.


Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce