Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg i finalen til miljøpris

Nyborgs fjernvarmeforbrugere har i mange år nydt godt af overskudsvarme fra Fortum - tidligere Kommunekemi - og andre virksomheder. Overskudsvarmen er også en grundene til, at Nyborg er nået frem til finalen, når det gælder European Green Leaf Award-prisen. Arkivfoto: Michael Bager.
Annonce

Nyborg: Nyborg er i finalen sammen med fem andre europæiske byer om at blive årets grønne by - i kategorien for mindre byer.

European Green Leaf Award bedømmer byerne ud fra bæredygtighedstiltag og dialog/engagement med befolkningen indenfor følgende seks emner: Klimaforandringer og energieffektivitet, bæredygtig mobilitet, natur, luftkvalitet og støj og affald og cirkulær økonomi.

Pudsigt nok kommer nomineringen på et tidspunkt, hvor Nyborg diskuterer, hvad der skal ske med et stort giftdepot midt i byen, og hvor masse borgere kæmper mod støjgener fra motorvejen.

Til gengæld henvises der til det faktum, at 98 procent af fjernvarmen i Nyborg er overskudsvarme fra forskellige virksomheder, først og fremmest Fortum.

Prisen uddeles ved et arrangement i Lissabon til efteråret, og den by, som vinder prisen, får 75.000 euro til at gennemføre klima/miljø indsatser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce