Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg og Kerteminde deles om provsten

Lone Wellner Jensen har i år brugt mere tid på administration end på forkyndelse. Hun er nemlig i en periode provst både i Kerteminde og i Nyborg. Katrine Becher Damkjær.
Lone Wellner Jensen, provst i Kerteminde, er det næste års tid også provst i Nyborg Provsti. Ordningen er ikke et forspil til at slå de to provstier sammen, forsikrer hun.

Nyborg/Kerteminde: Nyborgs provst gennem mange år, Hans Simonsen, gik på pension tilbage i november, men der er aldrig udpeget en ny provst for Nyborg Provsti.

Derimod har provsten i Kerteminde Provsti, Lone Wellner Jensen, overtaget begge de to østfynske provstier, der altså nu drives sammen.

- Ordningen er et forsøg på at finde nye modeller for, hvordan to små provstier kan arbejde sammen, siger Lone Wellner Jensen.

- Det skal ikke opfattes som en forløber for sammenlægning af de to provstier. Nærmere det modsatte, nemlig et førsøg på at finde en model, der kan bevare provstierne. For Folkekirken lever af de små enheder, og dem vil vi gerne bevare, siger Lone Wellner Jensen

I forvejen kører en række forsøg på Fyn, hvor sogne på forskellige måder arbejder sammen, og her har man altså taget dette arbejde et niveau op, forklarer Lone Wellner Jensen.

Nyborg Provsti bliver ikke fjernstyret fra Kerteminde i prøveperioden. Lone Wellner Jensen sidder hver onsdag i Korsbrødregården i Nyborg, hvor Nyborg Provsti har sit sekretariat.

Hans Simonsen gik på pension som 66-årig i november efter 19 år i jobbet. På det tidspunkt forlød det, at man ville genopslå stillingen som provst i Nyborg - en stilling der bestod af 50 procents arbejde som sognepræst i Nyborg og 50 procent administrativt arbejde som provst.

Med forsøgsordningen har Lone Wellner Jensen fået ekstra meget administrativt arbejde, så kolleger på Nordøstfyn hjælper med til at holde godstjenesterne i gang - altså når kirkerne igen åbnes efter corona-krisen.

Arbejdet som provst handler om økonomi, ansættelse af nye præster og andre administrative funktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce