Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg Slot og Kulturarv holder fyraftensforedrag

Emnerne ved fyraftensforedragene spænder fra hajer og jul i middelalderen og renæssance til møller, talende bordløbere, lejesoldater og voldssager i 1600-tallet. Foto: Nyborg Slot og Kulturarv
Annonce

Nyborg: Nyborg Slot og Kulturarv tilbyder som noget nyt fyraftensforedrag i Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg. Fyraftensforedragene bliver afholdt den sidste onsdag i hver måned af museets faglige personale med fokus på de aktuelle temaer, som de arbejder med.

Det næste foredrag i rækken vil omhandle jul i middelalderen og renæssancen og vil blive fortalt af historiker Birgit Toft og praktikant Kamilla Due Abrahamsen 27. november. De har begge arbejdet intensivt med julen siden august. Foredraget vil tage afsæt i Borgmestergårdens nye særudstilling "Renæssancens Jul", som har udstillingsåbning fredag 29. november. Der vil blive introduceret til den danske jul, herunder hvordan den startede og udviklede sig i renæssancen, som er en periode, hvor overtroen var en del af hverdagen. I december var overtroen særlig stærk, og juleaften blev brugt til at tage varsler på fremtiden. Men hvilken overtro var tilknyttet julen, hvordan tog man varsler, og hvem gjorde det. Hør nærmere ved foredraget. Der er fri entré og ingen tilmelding. Man skal bare møde op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce