Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg Slots Buelaug fejrer 10 års jubilæum: - Det fantastiske ved bueskydning er, at alle kan være med

Selvom det, for en nybegynder, kan ligne en umulighed at ramme den gule midte på skydeskiverne, så var det her, at de fleste af Erling Krog Rasmussens pile endte. Foto: Line Fløe Poulsen
Erling Krog Rasmussen tog en chance, og efter 10 år er der stadig godt gang i buelauget. Den 30. april holder de åbent hus og alle er velkommen. Både store og små.

Nyborg: På Vindinge Skoles gamle boldbaner, lige bag Lamdrup station, bliver der ikke spillet nær så meget bold, som der nok en gang gjorde.

For banerne har siden hen fået andre gæster, og de ynder hverken at kaste eller sparke til noget. I stedet sigter de med umådelig præcision deres pile mod skydeskiven, og der bliver ofte ramt plet.

For det er netop her, at Nyborg Slots Buelaug holder til, og snart har de været der i 10 år.

Annonce

Ved bålhytten, som buelaugets medlemmer selv har stablet på benene, var bålet tændt op, og ude foran stod flere klar med deres buer, og som de sidste ankom, blev der spændt op for buerne.

Flere af Nyborg Slots Buelaugs medlemmer har lavet egne buer og pile, og særligt Jørgen Kirknæs har gjort sig meget i egne buer, og han har sågar sit eget logo på de mange buer, han har lavet. Foto: Line Fløe Poulsen

Her var flere forskellige teknikker, men også forskellige slags buer, selvom de alle var betegnet som langbuer.

Med de spændte langbuer var det tid til at stille klar ved den første streg. 36 yard fra skydeskiven svarende til knap 33 meter.

- Hvert et skud giver en helt fantastisk følelse, og når man går herfra, så er man glad. For en stund har man bare været tilstede i nuet, fortæller Nyborg Slots Buelaugs bestyrelsesmedlem Erling Krog Rasmussen.

Selv fik han interessen, da han havde lyst til at være viking - og måden hvorpå han kunne det var langbueskydning. Så han fandt en klub i Odense, men efter et stykke tid ville han gerne skyde et sted tættere på.

Selvom Lars Falkenberg har skudt med bue og pil siden en gang i 1980'erne, så er han et af de nyere af Nyborg Slots Buelaug, hvor han nyder at skyde sammen med andre. Foto: Line Fløe Poulsen

Derfor tog Erling Krog Rasmussen chancen og forsøgte sig med at starte en klub i Nyborg, og interessen viste sig at være stor.

Middelalderen var et hit

Middelalderen og Nyborg Slot var blevet et stort taleemne. Danehofmarkeder og kampmarkederne fik sin begyndelse og voksede, som middelalderen for alvor begyndte at hitte.

Og det var her, i 2012 til Nyborg Kampmarked, at Erling Krog Rasmussen tog chancen. Og det viste sig at være en god beslutning.

Selvom der blev snakket på kryds og tværs, mens der blev skudt, så var fokusset stort inden Kim Petersen slap strengen og lod pilen suse mod skydeskiven. Foto: Line Fløe Poulsen

For efter kampmarkedet havde hele 25 meldt sig til, og siden da har buelauget eksisteret.

- Vi havde virkelig medvind, lige da vi startede, ikke kun i form af medlemmer, men vi fik også de ting, vi søgte om, så vi kunne starte godt op, og det har betydet meget, fortæller Erling Krog Rasmussen.

I dag har buelauget omkring 45 medlemmer og også enkelte børn, som kommer og skyder i ny og næ. For som Erling Krog Rasmussen fortæller, så er bueskydning en sport, hvor alle kan være med.

I Nyborg Slots Buelaug bliver der ikke kun skudt efter skydeskiver. Buelauget råder også over 3D-dyr, som der en gang imellem skydes efter. Foto: Line Fløe Poulsen

- Det fede er jo, at man aldrig bliver færdig. Der er altid en ny måde at skyde på, nye buer eller andre teknikker, som man kan prøve af og øve sig i. Og det fantastiske ved bueskydning er, at alle kan være med.

Efter skydninger fra både 36 yard, 24 yard og 16 yard blev det tid til kaffe og hyggesnak i buelaugets bålhytte, for i Nyborg Slots Buelaug skal der være plads til det sociale.

- Det er vigtig for os, at det er et rart sted at komme, hvor vi kan hygge os med hinanden og snakke sammen, også mens vi skyder, uden at der skal være sure miner fra nogen, fortæller Erling Krog Rasmussen.

Annonce

Fejrer jubilæum med åbent hus

Udover skydninger på Vindingeskoles gamle boldbaner, viser Nyborg Slots Buelaug sig også frem til Danehofmarkedet, hvor langbueskydningen bliver vist frem. Og der har også været mulighed for at afprøve klubbens langbuer.

Hyggen og samværet var i højsæde, da tirsdagens skydning var forbi. Foto: Line Fløe Poulsen

Og med 10 år i bagagen afholder buelauget - den 30. april fra klokken 12 til 15 - åbent hus på skydebanen på Nyhavevej 1A, hvor alle, som har lyst, kan komme og afprøve det at skyde med bue og pil.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce