Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg strand fik besøg af såret sæl

Dette er billedet af sælen, som Nyborg Kommune lagde op på dets Facebookside for at advare folk mod at gå for tæt på. PR-foto
En såret sæl blev fornyligt spottet på stranden. Det fik Naturstyrelsen til at rykke ud for at holde øje med, om den kom sig igen.
Annonce

Nyborg: Søndag 24. november lagde en sæl sig til rette i sandet på Nyborg Strand. Dyret var såret, og det fik Nyborg Kommune til at tilkalde assistance fra Naturstyrelsens vildkonsulent på Fyn, Lars Brun.

- I mange tilfælde går sæler på land for at hvile sig. I første omgang har vi et beredskabskorps ude, som observerer sælen i 24 timer, forklarede han.

Selvom en sæl ser nuttet ud, opfordrede både Nyborg Kommune og Naturstyrelsen til, at man holdt sig på afstand.

- Det er ofte unge sæler, som man ser på strandene, og de er ikke sky på samme måde som voksne sæler. Hvis den pågældende sæl er syg, er det også muligt at komme meget tæt på, men det skal man ikke, for de kan godt bide fra sig og give en slem infektion, advarede Lars Brun.

Annonce

Tilbage til Storebælt

Beredskabskorpset, der holdt øje med sælen, havde bemyndigelse til at aflive sælen med et riffelskud, hvis de fandt det nødvendigt.

- Hos Naturstyrelsen ser vi ofte sæler, der går i land, fordi de er sårede. Sælen er jo et rovdyr, så de kan godt finde på at bide hinanden i lufferne, og nogle gange får de sår af at løsrive sig fra net. De får altså en del skrammer, men de kommer sig som regel. I langt de fleste tilfælde er der ikke grundlag for at aflive sælen. Det gør man kun, hvis der er tale om en uoverkommelig skade for sælen, forvissede Lars Brun.

Derfor er det også sjældent, at man må aflive nødstedte sæler, for som oftest har de bare brug for lidt tid. Sådan gik det heldigvis også for denne sæl, som tirsdag kæmpede sig tilbage i vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce