Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg tænder lyset på Black Friday

Hans Henrik Kongsmark, markedschef i Nyborg Handelsstandsforening og medejer af Pigernes Magasin og Lingeri, siger, at det er vigtigt, at leverandører også giver rabatter til de handlende, hvis Black Friday skal være en givtig forretning. Arkivfoto: Lasse Hansen
Samme dag som julelysene tændes, kan Nyborgs handlende "fejre" Black Friday, der gennem årene er blevet vigtig for butikkernes omsætning. Hans Henrik Kongsmark, der er markedschef i Nyborg Handelsstandsforening, tror på, at kombinationen af Black Friday og julelys får en positiv effekt.
Annonce

Nyborg: Julen står for døren, men inden den for alvor tager fat, er der en enkelt dag, vi skal igennem først: Black Friday.

For forbrugerne betyder det amerikanske koncept udsalg i stride strømme, og for butikkerne er dagen en god forretning, fordi en stor del af juleindkøbet ordnes. Ifølge Hans Henrik Kongsmark, der er markedschef i Nyborg Handelsstandsforening, har effekten af Black Friday været opadgående, siden den blev introduceret for danskerne for i 2013.

- Hvor vigtig er sådan en dag, for Nyborgs butikker?

- Man står over for den helt store omsætningsmåned, nemlig december, og så har man et rabalderudslag med meget store procenter lige inden da. På den ene side egentlig ikke et udtryk for godt købmandskab, men på den anden side er det godt markedsføringsredskab, som virkelig fungerer. Når man laver så stor en udsalgsdag lige op til julemåneden, får det folk af huse, fordi de kan handle en lang række julegaver til en reduceret pris, forklarer Hans Henrik Kongsmark.

Fredagen bliver dog ikke kulsort, for samme dag bliver julelysene tændt i Nyborg. Et sammenfald, der givetvis gavner begge begivenheder.

- Tændingen af julebelysningen fra tiden før Black Friday, var ikke så velbesøgt, som det er nu. Når man ser på salgstallene, er det nemt at se, at der er mange folk i byen. Det giver god mening at udnytte den synergi, så det gør vi, pointerer Hans Henrik Kongsmark.

Annonce

Tyvstart

Hos Handelsstandsforeningen har man for længst erkendt, at Black Friday er kommet for at blive, på samme måde som internethandel og discountsupermarkeder er det.

- Vi forbereder os, som vi plejer. Det betyder øget markedsføring på sociale medier, radioreklamer, video og printannoncer. Vi spiller på alle de platforme, vi kan. Det varierer selvfølgelig fra medlem til medlem, alt efter om butikken står alene eller en del af en kæde, siger Hans Henrik Kongsmark.

Med tiden er flere og flere butikker begyndt at tyvstarte på Black Friday, så hele ugen inden males sort. Nyborg er dog ikke ved at få amerikanske tilstande, hvis man spørger Hans Henrik Kongsmark.

- Jeg har oplevet Black Friday i USA, og der ligger dagen i forbindelse med Thanksgiving, hvor mange amerikanere har fri, hvilket gør det til en kæmpe handelsdag. Nogle butikker starter allerede ved midnat, så folk ligger i kø inden, som hvis det midnatspremieren til en stor film. Der er vi ikke i Nyborg, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce