Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgdrenge rykker op i Liga 1

Nyborg G&IF U16 rykker op i Liga 1. Foto: Henrik Gaunsbæk
Det blev til en velfortjent sejr til Nyborgs drenge.
Annonce

Nyborg: Lørdag den 7. november sikrede Nyborgs drenge årgang 2005 sig oprykning til Fyn og Jyllands bedste fodboldrække for breddeklubber.

Holdet har været på en fantastisk rejse - fra for få sæsoner siden næsten ikke at kunne stille et ottemandshold til nu fra foråret 2021 at skulle kæmpe med i den bedste række.

Først under ledelse af Anders Ladefod Havgaard at sikre sig oprykning fra Mesterrækken til Liga2 og i denne sæson vinde Liga2 rækken under ledelse af cheftræner Johnny Sørensen.

På en smuk og solrig dag blev lørdagens topkamp mod Herning Fremad spillet på stadion foran cirka 100 fremmødte tilskuere i behørig corona-afstand. En november-tung og desværre noget langhåret grønsvær gjorde dog betingelserne for smuk tika-taka bold noget vanskelige for Nyborgs drenge.

Nyborg skulle reelt blot bruge et enkelt point for selv at sikre sig pladsen i Liga1, men holdet gik efter en sejr og alle tre point. Kampen er en forholdsvis jævnbyrdig affære og ofte med Herning på bolden og Nyborg med lange bolde frem til angrebet.

Nyborg tilspiller sig kampens største chance i starten af anden halvleg på et indlæg fra kanten til en helt fri Oskar Damgaard, som dog desværre sender bolden forbi mål.

Herning bliver aldrig rigtig farlige og kommer ikke frem til mange chancer – hvilket må tilskrives et stærkt spillende Nyborg forsvar.

Nyborgs midt-stopper og forsvarsgeneral Magnus Gaunsbæk driver midt i første halvleg bolden fra egen forsvarszone gennem midtbanen, op i angrebet, hvor der bliver begået frispark imod ham på kanten af Hernings straffesparksfelt. Sebastian Ammentorp tager sig af frisparket, som han sender flot i mål via underkanten af overlæggeren.

Målet til 2-0 falder i anden halvleg på en stikning i dybden fra Marcus Kock-Poulsen til Sebastian Ammentorp, som flot lopper bolden over målmanden.

Dette frembringer årets jubelscene fra cheftræneren på sidelinjen, som ellers havde haft nerverne uden på tøjet fra morgenstunden, og til stor begejstring fra tilskuerpladserne.

Blot 10 minutter efter lukker Nikaan Gnanaseelan kampen til 3-0 efter et forsøg fra Oskar Damgaard, som målmanden halvklarer, hvorefter Nikaan sender bolden køligt i kassen.

Herefter kommer smilet for alvor frem på cheftrænerens ansigt, som nu kan smide alle nerver, og han ender behørigt dagen i kongestol og ”bad” i champagne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Lokalavisen Nyborg

Besøg Skovnissen Posse

Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce