Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgs årbog for 22. gang

Foto fra Jørgens Havshøis artikel om ”Min barndom på Holmen”. Liv – og forretningsliv – på Knudshovedvej: til højre bager Olesen, Schous Sæbehus og slagter Pryds.
Annonce

Nyborg: For 22. gang i træk er årbogen om Nyborg før og nu netop udkommet. Den hedder selvfølgelig "Nyborg før og nu 2019".

Årbogens første artikel markerer 100-års jubilæet for Nyborgs  Ting- og Arresthus i Stendamsgade. Artiklen er skrevet af  Aksel Andersen.

Med ”En smed i Nyborg” skildres et stykke personhistorie og et stykke erhvervshistorie – oven i købet med tråde til byens kulturhistoriske museum, Borgmestergården. Det er nemlig den nuværende smed på Borgmestergården, Lars (Lasse) Jacobsen, der ruller historien ud.

Årbogens tredje artikel er bevis på, at der ligger historier begravet på kirkegården. Her drejer det sig om både tyske og allierede krigsgrave, som man kan finde på Nyborg Assistenskirkegård. Historien leveres af en af årsskriftets stabile bidragydere, John Maalø Larsen.

”Min barndom på Holmen” er – som titlen antyder – en erindringsartikel, der uden tvivl vil vække genklang hos mange nyborgensere. Jørgen Havshøi fortæller sin personlige historie om en opvækst på Holmen i 1940’erne og 50’erne.

Og så slutter årbogen af med et historisk, men aktuelt emne: udgravninger på Nyborg Slot. Forfatteren er museumsinspektør Claus Fr. Sørensen, der for nylig har forfattet bogen om ”Nyborg Fæstning”.

”Nyborg før og nu 2019” kan købes i Lokalhistorisk Arkiv, på Nyborg Bibliotek, på Borgmestergården og i boghandlen i Nyborg. Den koster 158 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce