Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgs børnemaskot har fået sin navn

Nyborgs børnemaskot. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Annonce

Nyborg: I sidste uge kunne Tue Fabricious, der er leder af Bastionen, fortælle, at Nyborg har fået sin helt egen børnekultur-maskot, som man fremover kan møde til diverse kulturarrangementer for børn i byen.

Og tirsdag fik den nye maskot så sit navn til Børnedag på Bastionen. Nybbe bliver navnet på den maskot, som skal formidle Nyborgs historie på en mere børnevenlig facon.

Nybbe er en sammentrækning af Nyborg og abe - og grunden til, at navnet er faldet på netop det, skyldes historien om Christian den 2. og slotsaben, som en dag stjal den lille Christian den 2. med op på taget af Nyborg Slot.

Og netop den historie bliver en af de historier, som den nye maskot kommer til at skulle videreformidle gennem forskellige indspilninger til kulturarrangementer med børn.

Børnemaskotten har fået navnet Nybbe. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Udover at skulle videreformidle Nyborgs historie til børn i førskolealderen, holder den nye maskot også af at danse, læse, tegne, spille teater og høre musik.

- Egentlig var Nybbe allerede klar til at komme ud blandt børnene i foråret, men på grund af coronaen valgte vi at udskyde det, men nu glæder han sig for alvor til at komme ud, lyder det fra Tue Fabricious.

For at sikre sig den helt rette stemning, når Nybbe kommer på banen, har man trukket på maskot-erfaringer fra både Legoland og Tivoli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Annonce