Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgs konfirmander springer ud til august

Konfirmationerne i Nyborg er udskudt på grund af risikoen for smitte med corona. Arkivfoto: Rumle Skafte
Alle forårets konfirmationsforberedelser og konfirmationer er blevet aflyst efter regeringens forbud mod større forsamlinger. Det betyder, at årets første konfirmander ikke træder ind på kirkegulvet før midten af august.
Annonce

Nyborg: I Nyborg kan man se frem til et noget mere stille kirkeligt forår end vanligt. Alle forårets konfirmationsforberedelser og konfirmationer er blevet aflyst, og konfirmanderne bliver ikke at se før til august.

Én af de i alt 300 konfirmander, der må vente til sensommeren, er 13-årige William Lauersen Harbo fra 7.c på Birkhovedskolen i Nyborg. Han er ærgerlig over forårets aflyste konfirmationer.

- Jeg har glædet mig i lang tid til min konfirmation, så det er ærgerligt, at coronavirussen kommer i vejen for den. Men det er selvfølgelig vigtigt, at man ikke samles 50 mennesker på ét sted – det kan jeg godt se, siger han.

Heldigvis kan William Lauersen Harbo stadig se frem til at blive konfirmeret i år, selvom det først kan blive på den anden side af sommerferien. Faktisk er William Lauersen Harbos klasses konfirmation den første af de 12 konfirmationer, der bliver afholdt i Nyborg – det sker den 15. august.

- Jeg synes faktisk, at det er fint, at konfirmationerne bliver holdt på det tidspunkt, fordi vejret er meget bedre til den tid. Jeg håber dog ikke, det bliver et problem, at det ligger så tæt på sommerferien – det kan jo være, at der er gæster, der stadig er på ferie, fortæller han.

Annonce

Manglende forberedelsestimer ikke et problem

De danske biskopper har besluttet, at alle konfirmationer skal afholdes efter pinse. Den beslutning er blevet truffet i forbindelse med regeringens forbud imod større forsamlinger.

Derfor har præsterne i Nyborg besluttet, at årets konfirmationer først begynder til sensommeren.

- Vi har besluttet at lægge konfirmationerne efter sommerferien, så de begynder den 15. august. Biskopperne har nok kunnet forudse, at der opretholdes en form for forsamlingsforbud – hvad vi helt præcist gør i forbindelse med konfirmationsforberedelser, det ved vi ikke endnu, fortæller sognepræst i Vor Frue Kirke Nyborg, Christian von Tangen Sivertsen.

Selvom forårets konfirmationsforberedelser er blevet aflyst, mener Christian von Tangen Sivertsen dog ikke, at det bliver et stort problem for årets konfirmander.

- Hvornår vi holder konfirmationsforberedelser, kan vi ikke sige noget om endnu. Vi dispenserer dog for manglende konfirmationsforberedelse, fordi vi allerede har nået så mange forberedelsestimer, at der ikke opstår nogen problemer, siger han.

Dette års konfirmationer forventes at løbe fra den 15. august frem til og med den 26. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce