Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgs største genbrugsbutik: - Jeg er bekymret for, om vi finder en ny formand

Erik Feldthaus har i 22 år været formand for Røde Kors Ullerslev. I mellemtiden er det frivillige arbejde blevet omfattende, og ønsker snart at der kommer yngre kræfter på formandsposten. Foto: Peter Krogh Frausing
Gennem 22 år har Erik Feldthaus været formand i Røde Kors genbrugsbutikken i Ullerslev. Nu er det på tide at give teten videre, men ingen har indtil videre meldt sig på banen. Det bekymrer formanden.
Annonce

Ullerslev: Landets tredjestørste genbrugsbutik fra Røde Kors ligger i Ullerslev, hvor den for tyve år siden rykkede ind i de enorme lokaler. Siden da har den haft status som Nyborg Kommunes største genbrugsbutik, som sidste år lagde to millioner kroner i kassen til Røde Kors-arbejdet.

Lokalerne blev for 20 år siden erhvervet af ildsjælen Erik Feldthaus, der øjnede muligheden for at butikken i Ullerslev kunne blive en af landets største.

- Ejendommen havde stået til salg i en årrække, og så valgte jeg simpelthen at købe den. Siden da har lokalerne været udlejet til en lav pris til Røde Kors. Samtidig har jeg udover at være formand, også været vicevært, fortæller Erik Feldthaus.

Det er 22 år siden Erik blev formand for genbrugsbutikken. Det har han sådan set været, siden butikken åbnede i Ullerslev. Han blev det på et tidspunkt hvor han i forvejen var dybt involveret i frivilligt arbejde.

- Jeg blev spurgt om jeg ikke ville være med til at starte butikken op. Jeg havde egentlig mange tråde ude i frivilligt arbejde i blandt andet svømmeklubben den gang, men endte alligevel med at sige ja. Jeg fatter nogen gange ikke, hvordan jeg havde tid til alt det den gang, der var jeg jo ikke pensionist endnu, fortæller Erik Feldthaus.

Erik Feldthaus, formand Røde Kors Ullerslev. Foto: Peter Krogh Frausing


Nu tror jeg snart jeg har slugt mine kameler. Det er ved at være tid til, at der kommer en yngre formand.

Erik Feldthaus, Formand for Røde Kors butikken i Ullerslev.


Annonce

Hvor er den næste generation?

Erik Feldthaus er i dag 70 år gammel og synes, det er ved at være tid til at der kommer nye og yngre kræfter på formandsposten. For selvom han lever og ånder for butikken, er har han efterhånden trukket sit læs, mener han.

- Det er klart at det har taget meget af min tid, og en gang imellem har man måtte sluge en kamel. Nu tror jeg snart jeg har slugt mine kameler. Det er ved at være tid til, at der kommer en yngre formand. Det betyder jo ikke at jeg ikke vil have noget med butikken at gøre længere, for jeg håber da stadig, de kan bruge mig, forklarer Erik Feldthaus.

Butikken beskæftiger i dag over 50 frivillige, som står for flere hundrede ekspeditioner hver uge. Bare i Eriks tid som formand har butikken således lagt omkring 20 millioner i kassen hos Røde kors. Men ud over salget for det gode formål, agerer butikken også et socialt samlingspunkt for de frivillige.

- Vi hygger os jo meget godt her. Nogen kommer et par timer en gang imellem, og nogle af os andre er her nærmest hele tiden. Det er et godt sted til at drikke en kop kaffe og udbygge det sociale. Derfor håber jeg også, at det kommer til at leve videre med en ny formand, fortæller Erik Feldthaus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Annonce