Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyt byggeri trak nysgerrige til fra nær og fjern

Borgmester Kenneth Muhs (V) fik lov til at tage det første spadestik til det nye byggeri. Ikke langt derfra var gravemaskinerne stadig i fuld gang med at rydde resterne af den tidligere svømmehal i Strandvænget. Foto: Michael Bager
Med plads til op mod 300 boliger er Strandhøjen i Nyborg udset til at blive en ny by i byen. Etape 1 blev officielt skudt i gang i sidste uge, hvor selskabet bag - Strandhøjen A/S - inviterede til første spadestik. Og det var der rigtig mange, der benyttede sig af.
Annonce

Nyborg: Bid for bid har de store maskiner ædt sig gennem 30.000 tons beton for at gøre kål på det tidligere Strandvænget i Nyborg. Det har ikke været helt lydefrit og også planerne for det nye boligområde Strandhøjen har givet anledning til kritiske røster fra bekymrede naboer i Skovparken.

Men det skal bekendt være skidt, før det bliver godt, bemærkede borgmester Kenneth Muhs (V), da han forleden holdt tale i forbindelse med første spadestik på etape 1 af byggeriet.

- I en tid, hvor beliggenhed er alt, må det siges at være et meget spændende projekt. Jeg er overbevist om, at det vil være en gevinst for Skovparken, som det vil være for hele kommunen, sagde han og understregede endnu engang betydningen af, at der forbliver offentlig adgang til park og strand for alle nyborgensere - ja, alle, der skulle have lyst til at besøge det pragtfulde udflugtsmål.

Også første spadestik-arrangementet formåede at tiltrække nysgerrige fra både nær og fjern, selv på en regnvåd onsdag. Blandt de mere end 100 fremmødte var ægteparret Grethe og Knud Erik Andersson, der ejer en villa i det eftertragtede Hunderup-kvarter i Odense.

Men som drømmer om at slippe for hus og have, og som derfor har skrevet sig op på ventelisten.

Det er især en af de i alt 47 lejligheder i første etape, som har fanget deres interesse. Lejlighederne vil være fordelt på ni etagebygninger, der kommer til at stå i to rækker.

Den bageste række bygges oven på en eksisterende kælder, hvilket giver en niveauforskel, der er med til at sikre, at der er udsyn til parken fra alle lejligheder.

De mindste lejligheder er på 70 kvadratmeter, mens de største er næsten dobbelt så store, nemlig 130 kvadratmeter. Prisen svinger fra 1,6 millioner kroner til knap fire millioner kroner afhængig af størrelse og beliggenhed.

Boligerne vil blive udbudt i det tidlige forår via ejendomskæden Home - hvis de da ikke er solgt inden da. Ifølge ejendomsmægler Jørn Laursen vil man i første omgang rette henvendelse til de personer, der er skrevet op på ventelisten.

I alt kommer Strandvænget til at rumme mellem 200 og 300 nye boliger og bliver dermed en ny bydel i byen.

Over 100 personer var mødt op for at høre mere om de ambitiøse planer. I alt skal området rumme mellem 200 og 300 nye boliger. Foto: Michael Bager
Det var en våd affære, men humøret blandt dem fremmødte fejlede ikke noget. Her ses blandt andre kommunens erhvervschef Babak Djarahi. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce