Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyt galleri har åbnet dørene i Kongegade

Gallerie Blå har åbent, når flaget er ude. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Grafikker, malerier og stentøj pryder hylder og vægge i det nye Gallerie Blå i Kongegade.
Annonce

Nyborg: Midt på Kongegade har et nyt galleri slået dørene op for nysgerrige kunstinteresserede. Det er den 69-årige lokale kunstner Peter H. Andersen, der har åbnet Gallerie Blå, hvor han udstiller malerier, stentøj og grafikker.

Igennem 12 år har kunstneren haft atelier på den sydlige del af Langeland, men eftersom Peter H. Andersen bor med sin kone, Hanne, i Nyborg, mente parret, at det var det rette tidspunkt at åbne et galleri i Nyborg.

Både lertøj, malerier og grafikker pryder det nye galleri. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Det gør det meget nemmere for mig, når jeg skal lave udstillinger, at jeg har en fast base, hvor jeg kan udstille mine værker. Og så er det bare en bonus, at jeg kan hoppe på cyklen herned, hvis jeg får en idé til et nyt værk, lyder det fra Peter H. Andersen.

Annonce

Kunst og kultur fra Langeland

Inspirationen til kunsten er hentet på Langeland - og det vil den fortsætte med. Planen er indtil videre, at kunstneren fortsat vil lave ler på Langeland de første dage i ugen, mens han vil lave grafik og malerier i lokalerne i Kongegade de sidste dage i ugen. Men det betyder også, at der ikke er åbent hver dag i det nye galleri.


Det gør det meget nemmere for mig, når jeg skal lave udstillinger, at jeg har en fast base, hvor jeg kan udstille mine værker.

Peter H. Andersen, kunstner


Den 69-årige kunstner har undervist i kunst i 35 år. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Hvis flaget er ude, holder vi åbent. Jeg skal fortsat være nogle dage på Langeland for at lave ler, men vi håber, at vi med tiden kan få flyttet ovnen, hvor jeg brænder leret, her til Nyborg, så det hele er samlet ét sted.

Selv om Peter H. Andersen ikke længere skal tilbringe hver dag på Langeland, er han ikke bange for, at inspirationen derfra forsvinder.

- Jeg lader mig inspirere af mine omgivelser. Selv om det måske udspringer af naturen eller menneskerne på Langeland, prøver jeg også at skildre det mere generelle i min kunst, lyder det fra kunstneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce