Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyt liv i gammel forening

På Muzirkus deler medlemmerne øvelokaler, således at to bands kan være i det samme lokale.  Foto: Peter Krogh Frausing
Øvelokale-foreningen Muzirkus har den seneste tid optaget 40 nye medlemmer, og dermed rømmet ventelisten. Det sparker nyt liv i den gamle forening.
Annonce

Nyborg: Gennem tiden har den hånd-spillede musiks popularitet bevæget sig i bølger, og det samme har aktivitetsniveauet og medlemstallet i musikforeningen Muzirkus.

For øjeblikket har byen tilsyneladende musikalsk højkonjunktur, for de seneste år har foreningen oplevet øget efterspørgsel på øverum til musikere.

Og netop foreningens popularitet har gjort, at foreningen må udnytte enhver kvadratmeter af deres bygning, hvor bandene i flere tilfælde må dele øvelokaler.

- De sidste par år har vi virkelig rykket sammen i bussen, ryddet op, etableret nye lokaler, fyldt adskillige containere med gamle sager og rokeret om. Denne indsats har gjort plads til over 40 nye medlemmer. Man kan virkelig mærke, at der er nyt liv i foreningen om aftenen, hvor musikken strømmer ud fra de mange lokaler. Vi er nu flere medlemmer, end vi nogensinde har været, fortæller Simon Jørgensen.

Simon Jørgensen er til daglig lydtekniker, og er i sin fritid en aktiv del af foreningen Muzirkus, hvor han er næstformand. Foto: Peter Krogh Frausing

Især tilstrømningen af unge medlemmer glæder næstformanden i Muzirkus, Simon Jørgensen, som samtidig peger på, at der i fremtiden kan opstå en udfordring med at få plads til alle.


Det er jo glædeligt både for foreningen og for byen, at vi har et rigt musikliv, også for voksne.

Simon Jørgensen, næstformand i Muzirkus


- Det er jo glædeligt både for foreningen og for byen, at vi har et rigt musikliv, også for voksne - det klinger med politikernes nyligt vedtagede musikpolitik. Nu har vi tømt vores venteliste for nu, men hvis vi fortsat oplever efterspørgsel, får vi problemer med pladsen, og vi må lægge hovederne i blød. Vi har et godt samarbejde med kommunen, og jeg er sikker på, at vi finder løsninger, siger han.

Annonce

Ungt blod

Et af de nytilkomne bands, "Birk Johnson Trio with friends, company and more", glædede sig til at komme ind på Muzirkus. De var et af de bands, som stod på ventelisten, før Muzirkus besluttede at rykke tæt sammen, og rydde ventelisten.

- Vi stod på ventelisten i et godt stykke tid, så vi er rigtig glade for, at det endelig kunne lykkes. Vi deler øvelokale med et andet band, og det gør selvfølgelig, at pladsen er begrænset, men vi får det til at fungere alligevel, fortæller Toke Wilhjelm Merstrand, forsanger i bandet.

Muzirkus

Muzirkus er et øve-fællesskab for musikere i Nyborg. Foreningen er den ældste af sin slags i Danmark.

Alle kan blive medlem af foreningen, og når der er plads til det, leje sig ind i et øvelokale.

Foreningen afholder desuden koncerter i deres koncertsal.

Læs mere om foreningen på www.muzirkus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce