Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyt liv på broen over Byvejen i Langå

Det er 88 år siden, jerbanebroen i Langå blev bygget. Og 57 år siden, der sidst kørte tog på den. Foto: Kasper Riggelsen.
Landsbyråd vil skabe kunst på jernbanebro, der har ligget forladt og trøstesløs hen i 57 år.
Annonce

Langå: Den 30. maj 1964 kørte det sidste tog fra Langå.

Siden har der ikke været meget liv på jernbanebroen hen over Byvejen i den lille landsby i Nyborg Kommunes sydligste udkant.

Går det, som landsbyrådet Langå gerne vil, er det imidlertid kun et spørgsmål om tid, før den forladte jernbanebro summer af det liv, tilblivelsen af et helt usædvanligt kunstværk vil give den.


Vi vil lave en byport, som ingen andre har.

Solv


- Vi vil lave en byport, som ingen andre har, siger Solveig Hjelholt.

Hun er kontaktperson for det landsbyråd, der med kontant støtte fra byrådet i Nyborg nu er kommet et stort skidt nærmere drømmen om at omdanne den trøstesløse bro til et kunstværk.

Annonce

Erstattet af busser

Jernbanebroen og den gamle stationsbygning lidt længere henne ad Byvejen er de eneste spor efter Svendborg-Nyborgbanen, der er tilbage i Langå.

Langå var et af 17 stop på banen, der nærmest var en livsnerve for mange borgere, landmænd og virksomheder i de mange mindre byer på strækningen.

I 1964 blev de såkaldte bumletog på Svendborg-Nyborgbanen erstattet af DSB's rutebiler. Men jernbanebroen på Byvejen fik lov at blive stående.

Og selv om de 200 beboere i Langå egentlig helst vil have broen revet ned og fjernet, gør de nu en dyd af nødvendigheden - og broen til et kunstværk.

Landsbyrådet har allieret sig med den sydsjællandske kunstner Kristian Vodder Svensson. Han er specialist i kunstnerisk udsmykning af byrum, og han vil sammen med beboerne i Langå altså skabe kunst på Byvejen.

- Han vil helst have landsbyens beboere med i projektet og vil meget gerne have hjælp til at skabe kunstværket, fortæller Solveig Hjelholt.

Om alt går vel - og landsbyrådet finder nogle, der kan hjælpe med en højtryksspuling af broen og et stillads, kunstneren kan stå på, når han skal male - vil jernbanebroen over Byvejen i Langå være blevet til kunst til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce