Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyuddannede: Lærlinge bliver "snydt" for champagne

Nyborgs fest for nyudsprungne studenter er en mangeårig tradition. Planer om at fejre lærlinge på samme måde er til gengæld opgivet. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborg Kommune har måttet opgive at byde andre end gymnasiets studenter på et glas bobler til sommer.
Annonce

NYBORG: De mange lærlinge og unge på andre uddannelser end de gymnasiale bliver "snydt" for champagne til sommer.

I hvert fald den champagne, Nyborg beværter gymnasiestudenter med.

Nyborg Kommune har en mangeårig tradition for at fejre årets nyudsprungne studenter med et glas champagne på Torvet.

Men et forslag om, at kommunen også skulle være vært ved et glas bobler for de mange andre, der afslutter en ungdomsuddannelse, et taget af bordet igen.

Det var ellers ikke viljen, der manglede.

Men det har i praksis vist sig at være umuligt at gennemføre et arrangement, som det de studerende fra Nyborg Gymnasium får glæde af igen til sommer.

Annonce

Champagne på havnen

Det har for eksempel været svært at finde ud af, hvilke af de andre ungdomsuddannelser, der i givet fald ville kunne komme på tale.

Og som lokale virksomheder og håndværkere har gjort Nyborg Kommune opmærksom på, så er der dels lokale lærlinge, som ikke nødvendigvis bor i Nyborg, og dels mange lærlinge med bopæl i Nyborg, som er lærlinge i andre byer.

Endelig bliver lærlinge også udlært på forskellige tidspunkter af året, så alt i alt har det ikke kunnet lade sig gøre at stable et champagne-arrangement for dem på benene.

Til gengæld holder Nyborg Kommune fast i traditionen med at spendere 10.000 kroner på at fejre studenterne fra gymnasiet.

Til sommer bliver det dog med den lille ændring, at champagnen bliver skænket på Heimdals Plads på havnen, eftersom Torvet ved rådhuset er under omlægning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce