Annonce
Lokalavisen Nyborg

Ombygning: Få våde timer i svømme-badeland

Centerleder Keld Arentoft forventer, at renovering af den over 40 år gamle svømmehal kan være på plads efter sommerferien. foto: Kasper Riggelsen

Åbningstider for badegæsterne er skåret drastisk ned, mens Nyborg Svømme- og badeland renoveres og ombygges. Efter planen er der igen vand i alle tre bassiner fra august.

Annonce

Nyborg: Der er ikke meget tid til at træne svømmetag i Nyborg Svømme- og Badeland i det nye år. Her skal badegæsterne stå tidligt op for at ta' livtag med klorvandet.

I den offentlige svøm må badegæsterne ud i en hurtig omklædning og et hurtigt dyp mellem klokken 6.30 og otte på hverdage. Og blot en times åbent på morgener i weekenderne. I alt 9,5 timers adgang til svømmehallen om ugen - frem til efter sommerferien.

- Lige nu er svømmerne knebet sammen i ét bassin. To bassiner er tømt for vand i forbindelse med ombygningen, påpeger centerleder Keld Arentoft.

Det er vilkårene for de badegæster, som ikke er medlemmer i en af de 12-14 vandklubber, som benytter badelandet i hverdagen.

Under renovering af den udvendige del på Nyborg Idræts- og Fritidscenter har det vist sig, at der er større skader på de udvendige facader, end først forventet. Den eksisterende dampspærre, som skulle holde fugt ude, er ødelagt eller har manglet. Og det har betydet, at flere dele af det bærende stålskelet har skulle udskiftes. foto: Kasper Riggelsen
Annonce

Målet er 1. august

- Fra 1. februar begynder nedbrydning af flere omklædningsrum, og så er svømmerne henvist til at klæde om og gå i bad ved tennishallen, siger centerleder Keld Arentoft.

Han forventer, at renovering af den over 40 år gamle svømmehal i den såkaldte fase 1, kan være på plads efter sommerferien.

- Målet er 1. august. Vi skal meget gerne være klar til den nye sæson af hensyn til, at vi ikke kan tilbyde klubberne en skæv sæson, betoner Keld Arentoft.

Regningen for renovering og ombygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter bliver 4,8 mio. kroner - eller godt 20 procent dyrere end beregnet. Fra den oprindelige pris på 23 mio. kroner så skal Nyborg Kommune hoste op med ialt 27,8 mio. kroner, inden der igen er vand i alle tre bassiner. Årsagen er flere.

Vandbehandlingsanlægget under svømmehallen får nye tanke, og en del flyttes ud i en nygravet kælder under boldbanen, ifølge centerlederen. Arkivfoto: Klaus Wind
Annonce

Pusleborde og livredderø

Det har blandt andet vist sig at være nødvendigt at hæve dele af taget over omklædningen. Samtidig har man valgt at benytte vægfliser i familie- og handicapomklædningen efter ønske fra brugerne og fra NIF. En dyrere løsning end for eksempel epoxy.

Der installeres ekstra handicap udstyr med loftlifte og flytbart sanitet samt pusleborde med vaske. Renovering af livredder-øen inde i svømmehallen er også med i arbejdet, ligesom det er nødvendigt med to nye udligningstanke til vandbehandlingsanlægget, som også får en helt ny kælder under boldbanen.

- Selvom det bliver dyrere, så er der enighed i udvalget om at fortsætte projektet. Når vi har et badeland, så skal det også fremstå i moderne og en god stand. Det skal tage sig indbydende ud, understreger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard.

Annonce

Fugt i facader

Under renovering af fase 0 - den udvendige del - har det vist sig, at der er større skader på de udvendige facader, end først forventet. Den eksisterende dampspærre, som skulle holde fugt ude, er ødelagt eller har manglet. Og det har betydet, at flere dele af det bærende stålskelet har skulle udskiftes. Fugten har også medført, at det har været nødvendigt at bryde dele af taget op for at sikre hele konstruktionen.

Før sommerferien besluttede politikerne at droppe en totalentreprise på svømmehal og omklædningsrum til fordel for at lægge arbejdet ud i mindre fagentrepriser. En række håndværkerfirmaer, som tæller tømrere, murere og elektrikere, skal nu gå side om side på et varmt bygge- og anlægsmarked.

- Det er ikke nemt at få håndværkere i øjeblikket. Der er nok at lave, og det kan selvfølgelig mærkes på priserne, konstaterer Erik Rosengaard om resultatet af licitationen fra december.

Efter planen kan badegæsterne i Nyborg Idræts- og Fritidscenter indtage badeland med tilhørende omklædningsrum efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce