Annonce
Lokalavisen Nyborg

Operasangerinde som dirigent: Kristine skal stå i spidsen for Nyborg Motetkor

I starten af året overtog operasangerinden Kristine Becker Lund posten som dirigent for Nyborg Motetkor. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Når Nyborg Motetkor igen mødes for at synge, bliver det med operasangerinden Kristine Becker Lund som dirigent.
Annonce

Nyborg: I starten af året fik Nyborg Motetkor ny dirigent. Den 47-årige operasangerinde Kristine Becker Lund skulle i første omgang være med til at hjælpe koret mod en koncert, som ventede i maj. Men med coronaens komme blev koncerten aflyst. Det betød dog ikke, at operasangerinden forlod jobbet som ellers planlagt.

Kalenderen viser nu juli, og indtil videre er planen, at Kristine Becker Lund skal være dirigent for koret indtil næste sommer, hvor det kan fejre 40-års jubilæum.

47-årige Kristine Becker Lund har ikke tidligere dirigeret kor på samme måde, som hun fremover skal med Motetkoret. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Det er sådan nogle dejlige mennesker, der er i koret, som synger virkelig godt - og så er de utrolig lydhøre. Vi har i starten af året øvet os meget på klang og sangteknik, men det har hele tiden været vigtigt for mig, at der stadig er en glæde ved sang, så man ikke kun fokuserer på resultatet. Og derfor har jeg lyst til at fortsætte.

Kristine Becker Lund har tidligere undervist i sang, været korinstruktør på blandt andet Nyborg Voldspil samtidig med, at hun selv har optrådt som operasangerinde. Men selv om Kristine Becker Lund ikke tidligere har dirigeret et kor på samme måde, som hun nu gør med Nyborg Motetkor, var det alligevel den helt rette beslutning for hende at skulle dirigere lige netop dette kor.


Mange af dem, som var i koret dengang, er stadig en del af det i dag. Flere af dem har jeg endda haft som undervisere på gynmasiet. Jeg føler, at cirklen er sluttet. Jeg er vendt hjem til det, jeg kom fra.

Kristine Becker Lund, dirigent i Nyborg Motetkor


Da operasangerinden gik på Nyborg Gymnasium sang hun nemlig selv i koret.

- Mange af dem, som var i koret dengang, er stadig en del af det i dag. Flere af dem har jeg endda haft som undervisere på gynmasiet. Jeg føler, at cirklen er sluttet. Jeg er vendt hjem til det, jeg kom fra.

Annonce

Store ambitioner for koret

Som ny dirigent for koret håber Kristine Becker Lund, at hun kan være med til at løfte koret, så det bliver endnu dygtigere. Selv om koret er kendetegnet ved at synge klassiske værker, vil den nye dirigent også introducere koret for mere rytmiske værker, som forhåbentlig kan tiltrække endnu flere medlemmer til koret.

Kristine Becker Lund

  • 47 år.
  • Bor i Nyborg sammen med sin norske kæreste og sin 14-årige søn.
  • Flyttede til Nyborg, da hun gik i 8. klasse. Har sidenhen boet i byen ad flere omgange. Flyttede tilbage til Nyborg i 2016.
  • Har gået på det Musikalske Grundkursus (MGK) i Odense.
  • Er uddannet klassisk sanger på Syddansk Musikkonservatorium.
  • Efterfølgende uddannet fra Operaakademiet i København.

- Lige nu er medlemmerne i koret lidt oppe i alderen. Vi kunne godt tænke os, at der kom noget nyt blod ind i koret, som måske kan bidrage med en ny klang. Og man behøver ikke at kunne læse noder for at være en del af koret, fortæller Kristine Becker Lund.

Derudover håber dirigenten også, at man med tiden vil kunne samle flere fynske kor for at lave koncerter med orkester på.

Annonce

Jubilæum i vente

Med beslutningen om at fortsætte som dirigent for Nyborg Motetkor venter også planlægningen af korets 40-års jubilæum i sommeren 2021. Kristine Becker Lund har i samarbejde med bestyrelsen endnu ikke fundet ud af, hvilke værker koret skal synge, men planen er, at der skal være sange fra størstedelen af de 40 år, som koret har eksisteret.

- Jeg håber, at det kan blive et kig tilbage i tiden. Der er mange flotte værker at tage fat på, som koret har sunget igennem årene, så jeg er sikker på, at der nok skal danne sig en fin rød tråd gennem deres optræden.

Den nye dirigent håber at kunne løfte koret yderligere med rytmiske værker. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Selv om der endnu ikke er planer for, hvad der skal ske i forbindelse med jubilæet, vil Kristine Becker Lund godt garantere, at der bliver arrangeret en stor jubilæumskoncert. Om den udelukkende kommer til at foregå i Nyborg Kommune, er endnu ikke fastlagt.

- Måske skal vi også forbi Odense, men vi må se, hvad tiden bringer. Nu skal vi først have startet op igen efter en lang pause.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce