Annonce
Lokalavisen Nyborg

Opvisning og magtdemonstration på en smuk fodboldlørdag

Nyborgs drenge vandt sikkert kampen mod Haderslev lørdag. Foto: Henrik Gaunsbæk
Det blev til en 5-0 sejr mod Haderslev i weekendens kamp.
Annonce

Nyborg: Lørdagens kamp i U16 Liga2 var kampen mellem rækkens nummer et og to. Der var således lagt i ovnen til en gedigen topkamp - ikke mindst set i lyset af første kamp i Sønderjyske, som var en meget jævnbyrdig affære.

Rammen om kampen var en dugvåd, hurtig, velplejet og en helt fantastisk grøn bane på Nyborg Stadion. En bane, der inviterer til hurtige kombinationer, offensivt orienteret og smuk fodbold.

Holdets cheftræner Johnny Sørensen havde derfor gjort et grundigt hjemmearbejde og havde nærstuderet lørdagens modstanders statistikker og spilmønstre i detaljen.

Planen for kampens første 30 minutter var derfor at lægge maksimalt pres på Haderslev fra start, hvor Nyborg gerne skulle lave tre mål - måske lidt optimistisk, men nuvel, tænkte holdets assistenttræner Henrik Gaunsbæk, da holdet historisk set er kommet frem til et hav af chancer foran mål, men oftest ender med smalle et-måls sejre.

Efter fire minutter bringer Nyborgs drenge sig i front med et perfekt 1-2 opspil startende fra forsvaret, hurtigt gennem midtbanen, en stikning ud til højre kant og et perfekt lagt indlæg fra Aske Fredslund Aagesen, som Nikaan Gnanaseelan sikkert i andet forsøg banker i kassen til 1-0. En magtdemonstration og et skoleeksempel i hvor simpelt og smukt fodbold kan og skal spilles.

Herefter fortsatte Nyborg i et hæsblæsende tempo og med gode kombinationer som allerede i 10. minut igen bærer frugt efter samme koncept – assist og indlæg fra Aske Fredslund og med en first-timer fra kanten af feltet sender Nikaan Gnanaseelan den sikkert i mål uden chance for Haderslevs målmand. Fem minutter senere er det Oskar Bergholdt-Damgaard, der blot 15 minutter inde i kampen øger føringen til 3-0.

Som med så mange andre planer er det sjældent, at de holder stik - og heller ikke denne gang. Kampoplægget til spillerne var, at de inden kampens første 30 minutter skulle være foran med tre mål. Planen sporeres dog af en assist fra Magnus Gaunsbæk og Marcus Koch-Poulsen i målscorens rolle, der i 29. minut gør det til 4-0 til Nyborg og kampen er dermed reelt afgjort.

Svært at bebrejde drengene for, at tempoet falder en anelse i anden halvleg. Nyborg formår dog at lukke kampen til slutresultatet 5-0 på assist af Konrad Gersbo-Møller og endnu et mål af Marcus Koch-Poulsen.

Det må have været en lang tur hjem til Sønderjyske for Haderslevs drenge.

Nyborg topper U16 Liga2 med 19 point og fire point ned til Haderslev på andenpladsen og tilmed med en kamp i baghånden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Annonce