Annonce
Lokalavisen Nyborg

På gåtur gennem historien

En af museets mange ture går til Magelund Voldsted. Foto: Østfyns Museer
Annonce

Østfyn: Intet er så galt, at det ikke er godt for noget, lyder en gammel talemåde. Vi må som bekendt undvære årets Danehofmarked, men kan i stedet glæde os over, at ledere og medarbejdere ved Østfyns Museer nu udnytter den ekstra tid, de har fået, til at arrangere en række gratis ture, vandringer og begivenheder for borgerne.

Foruden vandringer omkring Nyborg Slot, rundvisninger i Borgmestergården, byvandringer med mere, inviterer Østfyns Museer til kirkegårdsvandringer to gange mere her i juni.

18. juni og 25. juni klokken 16 viser museumsinspektør Nicolai Knudsen rundt på Assistens Kirkegård og fortæller om Anden Verdenskrigs' konsekvenser for Nyborg. Under turen, som varer en time, kommer man forbi gravsteder for danske, engelske, canadiske og tyske soldater samt tyske flygtninge.

Mødestedet er ved indgangen til kirkegården.

Annonce

Magelund voldsted

6. juli og 5. august går turen til Magelund Voldsted, hvor mødestedet er p-pladsen foran voldstedet. Museumsinspektør Jonas Kragegaard og natur- og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen viser rundt. Mødestedet er p-pladsen foran voldanlægget.

25. juni, 9. 16. og 30. juli samt 6. august fra 10.30 til 11.30 er der natur-og kulturvandring på Nyborg Vold. Turen varer en time under ledelses af natur og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen.  Mødested ved Borgmestergården.

14. juli går turen til Ladegårdskoven og Nyborg Vold mellem klokken klokken 13 og 15. Mødested ved Tinghuset i Stendamsgade. Og 28. juli - også fra 13 til 15 - går turen til den historiske Teglværksskoven.

Alle turene er gratis og kræver forhåndstilmelding. Alt det og flere andre oplevelser kan man læse mere om på nyborgslot.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce