Annonce
Lokalavisen Nyborg

På hjemmebane med vennerne

Den 12. november optræder Stig Rossen på hjemmebanen i Nyborg, når Stig & Vennerne i en akustisk udgave spiller på Bastionen. Foto: Frederik Nordhagen
Stig Rossen er en sjælden gæst på hjemegnens scener. Så vidt han selv husker, er en koncert med Flemming "Bamse" Jørgensens sange den 12. november vist nok endda den første.
Annonce

NYBORG: Stig Rossen spiller sjældent på hjemmebane.

Ja, så vidt sangeren og skuespilleren med privatadresse i landsbyen Kullerup lidt vest for Nyborg selv husker, har han faktisk aldrig optrådt med egentlige koncerter på hjemegnen.

Ikke før nu, hvor han den 12. november går på kulturhuset Bastionens scene med en akustisk udgave af Stig & Vennerne.

- Det glæder jeg mig meget til, siger Stig Rossen, der i nu snart ni år har optrådt i selskab med musikerne fra sangeren og sangskriveren Flemming "Bamse" Jørgensens gamle orkester.

Flemming "Bamse" Jørgensen døde pludseligt nytårsnat i 2011.

Og selv om det egentlig ikke var planen, har Stig Rossen optrådt med Vennerne og egne fortolkninger af Flemming "Bamse" Jørgensens sange lige siden.

Annonce

Fulde huse

Stig & Vennerne har i såvel den elektriske som den akustiske udgave optrådt for fulde huse landet over.

Og ligesom Flemming "Bamse" Jørgensen selv har Stig Rossen fået et særligt forhold til den akustiske udgave, hvor tre af de originale medlemmer af Bamses Venner-orkesteret spiller på henholdsvis akustisk guitar, bas og trommekasse.

- Det giver mere plads til teksterne og fortolkningen af sangene. Sangene får en helt anden dybde og vægt. Og Flemming "Bamse" Jørgensen var en formidabel tekstforfatter med en helt særlig evne til at indfange hverdagssituationer og omsætte dem til noget poetisk, siger Stig Rossen.

De akustiske koncerter med Stig & Vennerne levner også plads til mange af de anekdoter, Flemming "Bamse" Jørgensens musikere efter sigende kan rigtig mange af.

- Man kommer lidt tættere på, hvem Flemming "Bamse" Jørgensen egentlig var, lover Stig Rossen.

Koncerten med Stig & Vennerne den 12. november er en siddekoncert, der begynder klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce