Annonce
Lokalavisen Nyborg

På jagt i 50 år: Traditionen går videre

Jagten fra familiens ejendom i Korkendrup, blev igen i år skudt ind den 1. oktober. Foto: Peter Krogh Frausing
Torben Wind fra Korkendrup har hvert år - i 50 år - gået på jagt fra familiens ejendom i Korkendrup. Hver gang den 1. oktober.
Annonce

Korkendrup: Den 1. oktober har Torben Wind fra Korkendrup hvert år i 50 år begivet sig på jagt med udgangspunkt fra familiens ejendom på Korkendrupvej. Sådan har det været, lige siden han som 16-årig erhvervede sig sit jagttegn, og sådan håber han, det bliver ved, selv den dag han ikke er her mere.

- Det har jo været en tradition siden sidst i 20-erne, hvor mine forgængere startede med at gå på jagt herfra. Derfor gør det mig også glad, at vi er i gang endnu. Jeg er ikke engang den, der har været med sidst. For to år siden blev min fætter også 50-års jubilar, men han kunne desværre ikke være med i dag, grundet sygdom, fortæller Torben Wind.


Da jeg skulle giftes, foreslog min kone, at det skulle være den 1. oktober. Det var jo ikke så godt, for det er jo der, vi går på jagt.

Torben Wind


Torben er 66 år gammel, men fortæller, at han har været med på jagt, siden han lærte at gå.

- Da jeg skulle giftes, foreslog min kone, at det skulle være den 1. oktober. Det var jo ikke så godt, for det er jo der, vi går på jagt. Efter at have taget mig lidt sammen, fik jeg fremstammet at det altså ikke kunne blive der. Jeg vidste, det var ægte kærlighed, da hun accepterede det, fortalte Torben Wind til morgenbordet før jagten.

En rigtig hornblæser kiggede forbi om morgenen, og gav et nummer før selskabet dragede ud i skoven. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

Barnebarnet skal med

Jagten startes traditionelt ud med en stor morgenmad omkring klokken otte sammen med et par skarpe, før de fælles drager ud i skoven. Her jager de frem til frokosttid, hvor de skal have smørrebrød. Jagten sluttes altid af ved kaffebordet ved 17-tiden.

- Vi har efterhånden haft mit barnebarn med i nogle år, og selv om han endnu ikke må skyde, hjælper han med andre ting på jagten. Det giver mig håb for, at traditionen vil fortsætte længe endnu, slutter Torben Wind af, før han drager ud på dagens jagt.

På jagten fik selskabet skudt både to fasaner og to ænder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

De brændte chancers kamp

Lokalavisen Nyborg

Show med kendte viser

Annonce