Annoncørbetalt indhold

Plads til at være sig selv

PR-foto credit Med en hf på VUC har man frihed til at sammensætte uddannelsesforløbet i det tempo, der passer en.
Fra en svær folkeskoletid til nyt mod på livet. Egentlig var Louise Mikkelsen skoletræt og havde svært ved at forestille sig et liv på skolebænken igen. Men under et sabbatår finder hun frem til hf på VUC, og i sommeren 2022 står hun med hf-huen på hovedet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

- Jeg var overrasket over, at det kunne være sådan på en skole, for det havde jeg aldrig oplevet før. Det var en omvæltning og en helt anden verden at komme på VUC. Nu var der lige pludselig plads til, at man kunne være sig selv. Og det er godt nok. Alle mennesker er velkomne her.

Sådan siger 20-årige Louise Mikkelsen om hverdagen som hf-studerende på VUC i Nyborg. Og det er stort for den unge kvinde, som kommer ud af folkeskolen med en helt anden følelse i kroppen. Hun føler jeg træt, ked af det, frustreret og med egne ord faktisk enormt dum. Først i slutningen af 8. klasse bliver hun testet ordblind, så hun har i hele sin skoletid haft en følelse af ikke at være god nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fik 02 i dansk i 9. klasse, og på VUC ligger jeg på 10 og 12. For nu bliver jeg set og får hjælp, når jeg beder om det. Jeg har så gode lærere, og der er mange andre ordblinde her på skolen, så lærerne ved, hvad de har med at gøre. De ved hvorfor, man måske tager lidt ekstra tid om at få tingene læst og forstået. Og hvis du har det mindste spørgsmål, så er de der. Man føler sig hørt og accepteret, fortæller Louise, som har strukket den 2-årige hf til 3 år, så der er tid og overskud til at lære.

Følelser og faglighed

Efter folkeskolen vælger Louise at gå på ordblindeefterskole i 10. klasse. Her har alle elever samme udfordringer som hende selv, og det er en god følelse, men det er også et opslidende år.

- Vi brugte sygt meget energi på at lære noget, vi skulle have lært i udskolingen. Det vil sige 7.-9. klasse på kun et år, men jeg havde stadig fornemmelsen af, at jeg ikke var god. At det var rent held, at jeg fik de karakterer, jeg gjorde, fordi jeg gennem hele min skolegang var blevet dunket oveni hovedet med, at jeg ikke kunne finde ud af det. Det var svært pludselig at knække skallen og bare sige: Nu kan jeg! Det var først, da jeg kom her på VUC, at jeg fik den følelse, konstaterer Louise.


PR-foto credit En svær skolegang og skoletræthed. Sådan er virkeligheden for Louise Mikkelsen, men det ændrer sig på VUC. I dag er den 20-årige langelænder i gang med en fuld hf i Nyborg.


I november 2020 flytter hun de 75 kilometer fra Langeland til Nyborg for at være tæt på skolen, som hun stadig kalder for en god blanding i forhold til det faglige. Det kan stadig være hårdt og få hende til at bande og svovle, men hun holder ved og kalder lærernes engagement for enormt motiverende. Louise påpeger, at ingen dunker hende i hovedet, hvis tingene skal forklares otte eller ti gange. Der er altid hjælp at hente.

Fra skoletræt til skolelærer

Selvom Louise havde svoret, at hun aldrig skulle tage en gymnasial uddannelse, så er hun der snart. Endda som 20-årig og med blod på tanden til selv at blive skolelærer. En lærer på VUC har motiveret og opmuntret hende til at læse videre på lærerseminariet efter hf.

- Jeg har haft så dårlig en skolegang, og jeg vil gøre alt for, at bare ét menneske får en bedre skolegang og en god oplevelse på starten i livet. For man lærer så meget mere, når man har det godt og føler sig velkommen og hørt, slutter hun.


PR-foto credit


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit Med en hf på VUC har man frihed til at sammensætte uddannelsesforløbet i det tempo, der passer en.
  • PR-foto credit En svær skolegang og skoletræthed. Sådan er virkeligheden for Louise Mikkelsen, men det ændrer sig på VUC. I dag er den 20-årige langelænder i gang med en fuld hf i Nyborg.
  • PR-foto credit
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Lokalsamfund vil ikke finde sig i en lukket dagligvarebutik: Nu kommer ny købmand til byen

Lokalavisen Nyborg

Nu flyder trafikken atter frit på befærdet landevej

Lokalavisen Nyborg

Frederik købte unik monsterbil på auktion: Nu er den til salg for tre millioner

Lokalavisen Nyborg

Konfirmander i Nyborg Vor Frue Kirke uge 16

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stjernerne over Nyborg Slot

Lokalavisen Nyborg

Boganbefaling: Hvad gør man, når det værst tænkelige sker?

Lokalavisen Nyborg

Stor donation til golfklub

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Sejlforenings sejlerskole klar til en ny sæson: Der er enkelte ledige pladser

Annonce