Annonce
Lokalavisen Nyborg

Plads til glæder og sorger: Helle vil gerne skabe Helle-Stedet for dig

Med Helle-Stedet vil Helle Kramer Floyd gerne skabe et fristed, hvor man kan være fri til at være sig selv. Hun arbejder blandt andet med mindfulness, hvor åndedrættet er vigtigt. Det kan man bruge som et tilflugtssted og et anker til at være i nuet. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
En mulighed for at finde ro, et fristed og fællesskaber. Det vil Helle Kramer Floyd gerne skabe med sin nye virksomhed Helle-Stedet.

Nyborg: Helle Kramer Floyd ser sig selv som en social gartner. Hun har en masse frø, som hun har samlet i sit liv både privat men også professionelt, og disse frø vil hun gerne gøde, nære og glædes over.

Med andre ord vil Helle Kramer Floyd gerne være med til få andre mennesker til at opblomstre, og hjælpe med at finde ud af, hvad der skal til for at trives og udvikle sig.

- Jeg har i mange år haft en drøm om at skabe et trygt, roligt sted, hvor man kan snakke om glæder og sorger, og hvor vi kan føle os set og hørt, som vi er, fortæller Helle Kramer Floyd.

Annonce

Som familie- og psykoterapeut har hun også en del med i bagagen udover hendes egne erfaringer, som byder på både sorg over at miste, barnløshed og stress.

Jeg har oplevet, at flere børn og unge har fået angst og føler sig utrygge, og det vil jeg gerne være med til at være et fristed for, hvor vi kan føle os trygge, set og hørt og forhåbentlig få mere håb for fremtiden og mod.

Helle Kramer Floyd

I sin nye virksomhed tilbyder hun individuelle samtaler for børn og unge, familier, par og enkeltpersoner. Udover samtaleterapi tilbyder hun også Nada behandlinger, som er øreakupunktur, mindfulness, workshops og foredrag.

Herudover vil hun gerne invitere til fællesskaber, hvor man kan få inspiration og hjælpe hinanden, hvilket hun især tænker er vigtigt i en tid med corona og efterfølgerne efter den.

- Jeg har oplevet, at flere børn og unge har fået angst og føler sig utrygge, og det vil jeg gerne være med til at være et fristed for, hvor vi kan føle os trygge, set og hørt og forhåbentlig få mere håb for fremtiden og mod, fortæller Helle Kramer Floyd.

Spreder sine vinger

For Helle Kramer Floyd er den holistiske tankegang vigtig i sit liv og arbejde. Altså at krop, sind, sjæl, tanker, følelser, krop og adfærd påvirker hinanden. Allerede i sine teenageår som elev på Nyborg Gymnasium begyndte hendes tanker at kredse om meningen med livet og ikke mindst meningen med hendes eget liv.

Derfor var det også vigtigt for hende efter gymnasiet at komme så langt væk fra Nyborg som muligt. Hun havde brug for ny luft under sine vinger ligesom sommerfuglen, som hun bruger som symbol for Helle-Stedet. Derfor rejste hun til Japan og derefter Belgien og bosatte sig så i København, inden hun mødte sin mand i England og flyttede til Sydengland med ham, da de blev gift i 1999.

Helle Kramer Floyd bor i Bovense med sin mand. De flyttede dertil i 2008 efter at have boet syv år i England, da hendes mand er fra England, men familien trak dem hjem til hjemegnen igen. Privatfoto

En sommerfugl kan ses som et symbol på den transformation, vi kan gennemleve i livet, og som alle kommer igennem før eller siden på både godt og ondt, og derfor kan den også ses flere steder i Helle Kramer Floyds nye lokaler på Korsgade 7 i Nyborg.

Annonce

Erfaringer fra sit eget liv

Udover en stor rejselyst, som blandt andet tæller at bo syv år i England med sin mand, er Helle Kramer Floyd blevet ramt af stress to gange, hun må leve med en sorg over aldrig at have fået børn, og hun har oplevet sorg ved at miste.

Disse erfaringer tager hun med i sit arbejde, udover de erfaringer hun har fra sit professionelle arbejde som blandt andet socialrådgiver.

- Da jeg fik stress, kunne jeg mærke, at benene blev slået væk under mig. Det er meget generelt for det samfund, vi lever i, at vi skal præstere, men vi kan miste os selv og overblikket. Når vi mister overblikket, mister vi noget kontrol, og så kan alle de her stresssymptomer banke på. Det er bare individuelt, hvordan vi kommer tilbage fra det her frie fald, hvor vi ikke kan mærke os selv mere, siger Helle Kramer Floyd.

Dette kan hun hjælpe med ved Helle-Stedet.

Naturen er vigtig for Helle Kramer Floyd, og den har hun brugt meget, mens samfundet har kæmpet med corona. I dag er hun særligt optaget af at gøre en forskel i en tid, som kan virke fyldt med utryghed, tristhed, håbløshed og frygt for fremtiden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vil holde gang i hjulene med midlertidig bane: Disc golf ved Grønnehave må vente

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Bamser, citroner og nøgne kroppe: Niels Erik laver kunst, der underholder og overskrider grænser

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hvad skal du lave i efterårsferien? Mød Hr. Skæg, lav en drage eller skær et (u)hyggeligt græskar

Lokalavisen Nyborg

Borgmestergården inviterer indenfor bag facaden: Prøv det, der normalt kun foregår for lukkede døre

Lokalavisen Nyborg

Når rejsen skifter retning: - Hvis du skal være en succesfuld iværksætter, skal du også ændre planen

Lokalavisen Nyborg

Her kan du stemme på de nominerede til Byens Bedste Nyborg 2021

Lokalavisen Nyborg

Tappenstregen dropper maden: Gratister løb med smagsprøverne

Lokalavisen Nyborg

Lokale indsjæle hyldet med priser: - Det hele startede som en skør idé, og i dag blev den om nogen til virkelighed

Lokalavisen Nyborg

Skide godt: Erik Ballings hædersplads indviet - igen

Lokalavisen Nyborg

Hvem åbner hurtigst en østers og sabler en champagne?

Lokalavisen Nyborg

En lang bustur afgjorde måske kampen: SUS Nyborg spillede i weekenden mod Sønderborg Håndbold

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Landets førende mølleekspert og Lille Mølle

Lokalavisen Nyborg

Spil disc golf og mød Danmarksmesteren i efterårsferien

Lokalavisen Nyborg

Lokalt opgør med både kampjubilæum og et nederlag

Lokalavisen Nyborg

Billardklubben modtager støtte efter en hård tid

Lokalavisen Nyborg

Innovation award 2021: Nyborg vil sætte pris på kreative unge

Lokalavisen Nyborg

Stor mangel på anlægsgartnere er en udfordring

Lokalavisen Nyborg

Friskrøget laks lige til døren: Familie starter røgeri i den gamle brugs i Ullerslev

Lokalavisen Nyborg

Røde, gule og blå hjerter i Nyborgs bybillede - men hvorfor?

Lokalavisen Nyborg

Træd ind i ny livsstilsbutik fyldt med hjemlig hygge: - Jeg er så langt fra en webshop, som man kan komme

Lokalavisen Nyborg

Et frosset fortidsminde: Oplev ny særudstilling på Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Foredrag for pårørende til kræftpatienter

Lokalavisen Nyborg

Fra teenageværelset i Ullerslev til de store scener landet over: Jakob Thrane udkommer nu med sit første onemanshow

Annonce