Annonce
Lokalavisen Nyborg

Prutteri: Jeg bliver så træt

Ufatteligt, hvad der kan ske, når man sætter onkels gamle høvl til salg. Arkivfoto
Det er efterhånden blevet svært at sælge sine brugte sager uden at skulle igennem en udmattelseskrig om prisen.
Annonce

Østfyn: "Vil du sælge den for 250?", spørges der kækt til en annonce, jeg har lagt op på blandt andet Gul & Gratis.

Nej. Det vil jeg ikke. Jeg har skrevet 400 kroner, fordi jeg mener det. Hvis jeg vil sælge den for 250 kroner, havde jeg jo skrevet det! Hvorfor er det så svært at forstå?

Måske fordi der er gået bazar-prutteri og Hjallerup Marked i snart sagt enhver køb-og-salg-situation mellem private.

Alting er til forhandling.

Der er annoncer, hvor der angående priser står noget i retning af "Giv et bud". Så er forhandlingerne selvfølgelig i orden. Køberne må byde ind, og sælgere er frie til at sælge til højestbydende.

Men når der står en fast pris, hvorfor så ikke respektere det? Måske fordi prutteriet er blevet så omsiggribende, at alle er begyndt at sætte priserne ekstra højt, så der er noget at rutte og prutte med. Og således er vi nået til en hjernevridende omgang hønen-og-ægget om, hvad der kom først. Prutteriet eller de for høje priser?

Der er folk, som synes, at det er sjovt at diskutere prisen på en vare. De ser det som en slags sport, hvor de kan klappe sig selv på skulderen for, hvor gode de er til at besnakke, og hvor mange penge de kan spare sig selv for at bruge - uden at modparten bliver så fornærmet, at handlen ikke bliver til noget.

De er lidt i familie med de mennesker, som synes, det er fantastisk, hvis de på deres sommerferie kan slippe for at give en egypter på et marked en krone for meget for den souvenir, man absolut må have med hjem.

Tillykke - du udmanøvrerede en mand, der er meget fattigere end dig. Godt klaret!

Jeg bliver træt som en politiker under natlige overenskomstforhandlinger.

Anette Hyllested
Annonce

Midt om natten

Indimellem er der opmuntringer. Som en handel med dem, der uden bøvl og kævl og aflyste aftaler gennemfører et salg eller et køb. Pænt tak, siger vi høfligt til hinanden - måske lettede over, hvor let det kan gå.

Den helt store sport derude på det private marked synes dog at være den, hvor køber kontakter sælger for at høre, om det, der er sat til salg, stadig er til salg, og når sælger har svaret pænt ja (ellers havde vedkommende jo fjernet varen), bliver han eller hun mødt af larmende tavshed.

Jamen, hvorfor spørger du så? Var det bare for sjov? Er det en fem-årig, der har lånt mors telefon og fundet den automatiske knap, der genererer netop det spørgsmål: Er denne vare stadig til salg?

Det er trættende adfærd.

Jeg bliver endnu mere træt, når jeg efter at have sat et gammelt stykke værktøj til salg får et købetilbud midt om natten med følgende ordlyd: "Du er så smuk".

Jamen altså ... Hvis jeg vil flirte med en fremmed midt om natten, og det vil jeg ikke, men hvis jeg vil, så bliver det ikke med afsæt i min onkels gamle høvl til 50 kroner.

God handel!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Glaskunst som takeaway

Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Annonce