Annonce
Lokalavisen Nyborg

Rådne bjælker har forlænget renovering af Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke i Nyborg har været pakket ind i plastik og stillads i to år nu. Nyborgenserne kan se frem til, at stilladset skal være en del af bybilledet yderligere et halvt år. Foto: Kasper Riggelsen
Det er efterhånden længe siden at nyborgenserne har set Vor Frue Kirke uden et stillads omkring sig. Formand for menighedsråd bekræfter, at man er bagud i forhold til tidsplanen.

Nyborg: Renoveringen af Vor Frue Kirke i Nyborg skulle have været færdig denne jul. Men som de fleste nyborgensere sikkert har bemærket, er det langt fra tilfældet.

I snart to år har kirken været pakket ind i stilladser, og sådan er det fortsat. Til stor undren for en af Fyens Stiftstidendes læsere, der har henvendt sig i sagen, men ønsker at forblive anonym.

Ifølge Torben Hårbøl, formand for Nyborg Menighedsråd, arbejder håndværkerne lige nu på at udskifte de tykke bjælker i tårnet.

Annonce

- Det var meningen, at de skulle have været færdige nu her. Men det bliver de ikke før omkring 1. maj, oplyser han og peger på flere mulige årsager til forsinkelsen.

- Pladsforholdene oppe ved tårnet er snævre, og på grund af corona har der i lang tid kun gået to mand, fordi de ikke må arbejde for tæt på hinanden. Nu er det dog ændret lidt, så der er en mand mere på, fortæller Torben Hårbøl.

- Det er også fordi, at det har vist sig, at der er behov for at udskifte flere bjælker end først antaget. Nogle af bjælkerne har vist sig at være rådne indvendig, selvom det ikke var tilfældet udvendigt, uddyber han.

Både Vor Frue Kirkes tag og tårn har været under renovering. Taget står færdigt nu, men tårnet mangler at blive færdiggjort. Foto: Maria Frellesen

Herudover er håndværkerne ved flere lejligheder blevet afbrudt i deres arbejde, og derfor har tingene taget længere tid.

- I starten havde vi ikke taget højde for, hvor tit der er begravelser og bisættelser. Der kan håndværkerne ikke arbejde. Det fik vi lavet om, så der kun er begravelser og bisættelser til middag, hvor håndværkerne så holder en længere pause, fortæller Torben Hårbøl.

Ikke gratis

Med en forsinkelse på flere måneder er der også en risiko for, at renoveringen bliver dyrere end først antaget. Den oprindelig plan for projektet af Vor Frue Kirke lød på et års arbejde og et budget på ni millioner kroner.

- Vi arbejder stadig inden for den opsparing og låneramme, vi har til hele projektet, men risikoen for at det bliver endnu dyrere er der jo. Det kommer an på, om der dukker flere ting op, uddyber formanden.

Den anonyme læser undrer sig også over, hvad det mon koster skatteborgerne at have stilladset stående i så lang tid. Den del har det dog ikke været muligt at få svar på.

- Jeg kender ikke det præcise tal. Men det er selvfølgelig ikke gratis, når vi kører ud over den afsatte periode, bemærker Torben Hårbøl.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Lokalavisen Nyborg

Lundes liv i musik: Det begyndte med Benny Goodman

Lokalavisen Nyborg

Nyt parti åbner kontor i Nyborg

Annonce