Annonce
Lokalavisen Nyborg

Rektorens hævn: Igen igen stjæles rampelyset fra Carsten Kudsk

Carsten Kudsk (DF) og rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, krydsede klinger tidligere på året. Foto: Nils Svalebøg
Tradition tro blev årets "Bæltsprutten" udgivet under en lummer seance med spas, musik og en masse ofre. Aftenens klimaks kom under kåringen af Årets Bæltsprutte, hvor sejrherren i en omtalt rivalisering blev fundet.
Annonce

Nyborg: I år var der mange emner for Bæltsprutten at tage fat i, da den udkom torsdag til udgivelsesfest på Bastionen.

Tour de France for eksempel. Nyheden om, at verdens største cykelløb lige akkurat stikker snuden over Storebælt på den første etape, har gået land og rige rundt. Og hvem kan glemme den skæve historie om professionel linselus og borgmester Kenneth Muhs (V), der stjæler rampelyset fra sine byrådskollegaer, Martin Stenmann (S) og Carsten Kudsk (DF).

Sidstnævnte var for en gangs skyld et af aftenens store omdrejningspunkter. Ikke nok med at havenissesælgeren Carsten Kudsk, der i sin fritid er viceborgmester i Nyborg Kommunes byråd og vikar i Folketinget, flere gange var offer for Nyborg Journalistklubs nederdrægtige jokes.

Han blev også udsat for sin karrieres største nederlag til dato.

Annonce

Måske næste år

Carsten Kudsk var som den første nogensinde nomineret til den prestigefyldte pris Årets Bæltsprutte for tredje gang.

Med i feltet af nominerede var hippien Karen Di Martini, der gennem længere tid har kæmpet en brav kamp for at få renset giftgrunden Lynfrosten, og rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, som igen og igen finder vej til avisspalter og nyhedsindslag.

Sidste år var Carsten Kudsk også nomineret, men da løb borgmester Kenneth Muhs med den fornemme titel. Tredje gang var dog ikke lykkens gang, for i år var det Henrik Vestergaard Stokholm, der løb med sejren.

- Det skal fejres, så jeg skal på druk i aften. Massiv druk, understregede rektoren, efter han havde fået prisen.

- Det er fantastisk at vinde. Jeg er meget overrasket, for jeg bor slet ikke i Nyborg, hvilket jeg gik ud fra var et krav for at blive nomineret, sagde Henrik Vestergaard Stokholm.

Bæltsprutten

Bæltsprutten er et satirisk årsskrift, der hvert år skrives og udgives af Nyborg Journalistklub. I år udkommer det for 23. gang.

Årskriftet samler op på de historier og personer, der har trukket overskrifter gennem året. Det hele får så en tur gennem satiremaskinen og spyttes ud i den anden ende i form af et magasin med tilhørende karikerede illustrationer.

Bæltsprutten bliver altid udgivet i slutningen af november til et stort arrangement, hvor årets ofre og andre interesserede møder op og nyder et show, der byder på humor, musik og - selvfølgelig - kåringen af Årets Sprutte.

Fyens Stiftstidende er hovedsponsor på Bæltsprutten.

Den trykkede stemning, der gives udtryk for i artiklen, vil nogen måske kalde en journalistisk stramning. I virkeligheden var Karin Di Martini, Henrik Vestergaard Stokholm og Carsten Kudsk alle i godt humør. Foto: Nils Svalebøg
Mange af historierne, der blev fremhævet under udgivelsesfesten, involverede byrådspolitikeren Carsten Kudsk (DF) på den ene eller anden måde. Han fremviste dog en overskudsagtig selvironi. Foto: Nils Svalebøg
Bæltsprutten er satire, så egentlig er det hele bare for sjov. Men der er selvfølgelig altid et strejf af sandhed bag humoren. Foto: Nils Svalebøg
TV2 Fyns businessredaktør Ole Frank stod for showet under dæknavnet Hr. Lummer, Bæltspruttens redaktør. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Tal med en præst

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ingen jul uden juleudstilling

Lokalavisen Nyborg

Nyborg skruer ned for Norden

Annonce