Annonce
Lokalavisen Nyborg

Rie blev ejer af Det Halve Kongerige ved et tilfælde

Rie Schwartz lægger vægt på, at det udelukkende er kvalitetsvarer, som kunderne finder i Det Halve Kongerige. Foto: Peter Krogh Frausing
De seneste seks år har butikken Det Halve Kongerige været Rie Schwartz' hobby. 1. januar valgte hun at vinke farvel til en lederstilling i kommunen og gå fuld tid i sin butik.
Annonce

Ellinge: Gennem en længere periode havde Ane Marie Schwartz, i daglig tale Rie, købt nogle helt bestemte strømper ved Ågaardens Mohair, senere Det Halve Kongerige. Det skulle være lige præcis dem - og der blev bestilt 10 par ad gangen. Men så en dag for seks år siden, kunne Rie Schwartz ikke længere bestille strømperne.

Det fik hende til at ringe til ejeren af Det Halve Kongeringe. Og inden hun havde set sig om, endte det med, at Rie Schwartz havde overtaget forretningen.

Det Halve Kongerige holder til på Ferritslevvej 101. Foto: Peter Krogh Frausing

Den tidligere ejer var blevet syg og var nødt til at skille sig af med forretningen, men der havde ikke været nogen endnu, som hun havde lyst til at sælge den til. Lige indtil den dag, hvor Rie Schwartz ringede for at bestille flere strømper.

Med job som sundhedsplejerske og sygeplejerske var det ikke Rie Schwartz' stærkeste side, men det holdt hende ikke tilbage.

Inden for tre uger havde hun overtaget et lager på 3.500 par strømper, fået et cvr-nummer og et skilt med forretningens navn - og lige siden er det kun gået fremad.

Annonce

Store ændringer

Fordi det siden overtagelsen kun er gået én vej for Rie Schwartz i Det Halve Kongerige, valgte hun fra 1. januar at vinke farvel til en lederstilling i kommunen og gå fuld tid i butikken.

- Det er virkelig fedt at få den mulighed, men det er også lidt angstprovokerende at gå fra en god indkomst og position i kommunen til kun at skulle være sig selv. Jeg har set utrolig meget frem til at kunne nå dertil med butikken, men jeg har ikke turdet tro på det, fortæller 49-årige Rie Schwartz, der bor på samme adresse, som butikken også holder til på.

Og selv om det virkede mere trygt og sikkert at fortsætte i lederstillingen i kommunen, valgte Rie Schwartz alligevel at lade hjertet tale, da hun skulle vælge mellem det og Det Halve Kongerige.


Det skal være en personlige oplevelse at komme her. Jeg husker kunderne fra gang til gang - ved, hvad de gerne vil have, og hvad de tidligere har købt.

Rie Schwartz, ejer af Det Halve Kongerige


Med beslutningen om at gå fuld tid i butikken håber Rie Schwartz at få tid til at koncentrere sig endnu mere om den enkelte kunde, hvilket er i højsædet hos hende.

- Det skal være en personlige oplevelse at komme her. Jeg husker kunderne fra gang til gang - ved, hvad de gerne vil have, og hvad de tidligere har købt. Det glæder jeg mig til at opleve i endnu højere grad. Og så vil jeg også gerne kunne det med dem, der handler hos mig på nettet.

Annonce

Den rigtige vej

Og netop derfor har Rie Schwartz brugt det seneste stykke tid på at optimere sin webshop, så kunderne også blev gjort opmærksom på Det Halve Kongerige den vej. Det betyder, at cirka en tredjedel af Rie Schwartz' kunder i dag kommer i den fysiske butik, mens de resterende handler hos hende på nettet.

Siden optimeringen af webshoppen har Rie Schwartz kunnet mærke, hvordan endnu flere kunder har fået øjnene op for hendes forretning, hvilket blandt andet betyder, at hun har omsat for mere de seneste to måneder end tidligere år.

Det var strømper som disse, Rie Schwartz ikke kunne undvære dengang for seks år siden. Foto: Peter Krogh Frausing

Derfor håber hun også, at beslutningen om at gå fuldtid betyder, at hun på sigt kan leve af Det Halve Kongeringe og eventuelt også ansætte en ung pige til at pakke pakker, så hun også har mulighed for at holde fri engang imellem, men indtil videre venter først det hårde arbejde.

Det Halve Kongerige

  • Ane Marie Schwartz overtog Det Halve Kongerige efter stifteren Elisabeth Krøijer i januar 2015.
  • Hun er 49 år.
  • Bor i Ellinge sammen med sin mand og deres tre børn Sofie på 20 år, Frederik på 19 og Johannes på 16 år.
  • Er uddannet sundhedsplejerske og sygeplejerske. Derudover er hun også uddannet inden for kontorverdenen. 
  • Fra 1. januar gik hun fuld tid i Det Halve Kongerige.

- Jeg ved godt, at det bliver hårdt, men jeg vil også give det halve af min arm for at give kunderne en god oplevelse, når de handler ved mig - og det kan man ikke, når man også har et fuldtidsjob i kommunen ved siden af, siger Rie Schwartz og fortsætter:

- Selvfølgelig vil jeg gerne have, at det kommer til at gå godt for Det Halve Kongeringe, men det skal heller ikke blive for stort. Det skal stadig være på det personlige plan, så jeg ved, hvem det er, der handler ved mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce