Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sådan er reglerne i kirken til jul

Man kan stadig komme i kirken i julen på trods af corona. Her er det Svindinges karakteristiske kirke. Arkivfoto: Michael Bager.
Julen er den tid på året, hvor allerflest vælger at tage i kirke. Sidste år blev julegudstjenesterne noget anderledes end normalt, men hvordan er reglerne i år? Læs hvilke corona-regler der i kirkerne i år.

Østfyn: Julen er traditionernes tid, og for mange indebærer det en tur i kirken juleaftensdag til en af de mange julegudstjenester.

Men hvad er reglerne egentlig i år?

Sidste år aflyste mange kirker julegudstjenesterne. Det skete efter anbefaling fra landets biskopper. Det var dog muligt at holde gudstjenester under særlige retningslinjer, hvor man ikke sang salmer.

Annonce

I år ser situationen igen anderledes ud.

Folkekirken følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og ligesom mange andre steder er der et krav om at vise coronapas i folkekirken. Det betyder, at man skal vise coronapas, hvis der er adgang for mere end 100 personer indendørs og 1000 personer udendørs.

Særligt for afvikling af gudstjenesterne den 24. december 2021 gælder følgende anbefalinger, som er udarbejdet efter rådgivning fra Sundhedsstyrelsen:

Der bør gøres en særlig indsats for at regulere trafikken ved ind- og udgange, og for at folk uden for kirkerne ikke står i større, men i mindre grupper hvis der er mange.

Det anbefales, at der er sørget for siddeplads til alle inden for det gældende arealkrav, og at kirkegængere hjælpes hurtigt på plads for at undgå sammenstimling.

Der bør være ekstra fokus på udluftning og pause mellem gudstjenesterne.

Kor- og kirkesangere opfordres til at holde særlig afstand (cirka 2 meter) til hinanden, dirigenten og menigheden, særligt hvis de synger uden mundbind.

Sundhedsmyndighederne opfordrer netop juleaftensdag til, at man beholder mundbind på, også når man sidder ned, og når man synger med på salmerne.

Man kan booke plads i kirken på www.pladsikirken.dk, og bestille de pladser familien har brug for til julens gudstjenester.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce