Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sanne åbner sit hjem op for fremmede juleaften: - Jeg bliver helt høj af at gøre andre glade

Sanne Pedersen har tidligere været bosat rundt omkring både i indland og udland. De sidste 14 år har hun været bosat i Nyborg Kommune. 
Julen er hjerternes tid. Det ordsprog må man sige, at Sanne Pedersen har taget til sig. Juleaften åbner hun sit private hjem op i Øksendrup for at hjælpe alle dem, der ellers vil sidde alene juleaften.

Øksendrup: Sanne Pedersen på 44 år har altid elsket at hjælpe til, der hvor hun kan.

Ud over at åbne sit hjem op juleaften hjælper hun ofte familie og venner med diverse ting og sager.

- Nu er jeg ikke i en økonomisk situation, hvor jeg selv har alverdens midler, men jeg har hjerterum. Så har jeg også altid en skulder og et godt øre.

Annonce

Sanne Pedersen har boet i Nyborg Kommune de seneste 14 år. I dag bor hun i Øksendrup, hvor hun åbner dørene op for enlige juleaften.

- Det var så hyggelig sidst, jeg var helt høj bagefter. Den der følelse af at du har set otte glade mennesker, der slet ikke kender hinanden. Aftenen spillede bare på trods af forskelligheder, og de gav alle sammen udtryk for, at det havde været den fedeste jul nogensinde. Det er det, der driver mig. Jeg elsker glade mennesker, fortæller hun.

Det er ikke hvert år, at Sanne Pedersen åbner sit hjem op - men hvert andet. De andre år holder hun en mere privat juleaften med sin datter og familie.

Selve aftenen kommer til at forløbe ganske traditionelt, som man kender det fra enhver anden jul i et dansk hjem.

- I år kommer de lidt tidligere, og så skal vi spise æbleskiver og have gløgg. Jeg har det sådan, at de skal være med til at dække bord, for at de kan tage lidt ejerskab over aftenen. Jeg tager udgangspunkt i, hvad jeg selv ville kunne lide. Så det med at de får lov til at dække bord og lave lidt mad, håber jeg gør, at de føler sig mere hjemme, fortæller Sanne Pedersen.

Sanne sørger for indkøb af både mad, drikkelse og julegodter, hertil forbereder hun al maden,  undtagen det der skal laves på selve aftenen.

Sanne Pedersen havde grublet med tanken om at holde jul for andre, længere inden at hun fik det stablet på benene første gang. Hun er sikker på, at hun kommer til at fortsætte med det i fremtiden.

Tid er vigtigere end penge

Hele idéen med at invitere folk ind i sit private hjem juleaften kom til Sanne Pedersen af flere årsager.

- Det er en idé, jeg har haft i mange år, fordi jeg altid hjælper, hvor jeg kan. Herudover opdagede jeg tidligere, at det altid kun er materielhjælp, jeg finder, når jeg kigger i forskellige hjælpegrupper.

Og en ting er helt sikker ifølge Sanne Pedersen - nemlig at ensomhed er værre end det at mangle penge.

- Det er nemmere bare at give folk penge i hånden end egentlig at give dem tid. Tid er nogle gange det, der betyder mest, fortæller hun.

De personer, der takker ja til tilbuddet om at holde jul med Sanne Pedersen og de andre, er ofte personer, som ikke har nogen familie eller tætte relationer.

Derfor har det tidligere været en blandet flok personer, der har holdt jul i Sannes hjem, men på trods af det, har det altid været en fest.

- Min første jul sluttede klokken tre om natten, folk havde ikke lyst til at tage hjem, fordi det bare var super hyggeligt, fortæller hun.

Sanne Pedersen laver opslag om arrangementet i diverse grupper på Facebook og får henvendelser fra folk derigennem.

Annonce

En jul på andres præmisser

Det vigtigste for Sanne Pedersen, når hun holder jul for andre, er, at de får lov til at sætte dagsordenen.

- Mit største fokus er, at de får en jul, som de gerne vil have. Jeg spørger dem, om der er noget, de har, som gør jul til jul for dem. Hvis de har nogle traditioner, der betyder meget for dem, så er det dem, vi lægger vægt på. Det er deres jul, og det er dem, der skal føle sig hørt og set.

Typisk byder gæsterne ikke ind med så mange ønsker. Ofte kan det være, at de ønsker en speciel juleøl eller nogle andre småtterier.

Ud over at bidrage med det gode humør så skal gæsterne give 200 kroner for at være med. De 200 kroner går til mad og diverse julegodter, som Sanne Pedersen står for at købe ind.

- Sidste gang jeg holdte jul på den måde, arbejdede jeg for en virksomhed, der sponsorerede 1000 kroner til min jul. Jeg valgte derfor at gå ud og købe en julegave til dem alle sammen for de penge, sådan at de fik en lille gave.

Indtil videre har Sanne Pedersen en aftale med fem personer og har plads til tre mere.

- Hvis der skulle sidde nogen derude, der er alene på juleaften, vil jeg meget gerne høre fra dem, fortæller hun.

Sanne Pedersen fortæller også, at det helt sikkert er et koncept, hun vil blive ved med at opretholde.

- Jeg kunne også godt forestille mig at have børn med enlige forældre med i fremtiden. Jeg ved, at det vil kræve lidt mere, men det vil jeg gerne, tilføjer hun.

Hvis du sidder alene på juleaften, og tænker at det kunne være noget for dig, så hører Sanne Pedersen meget gerne fra dig på telefonnummer 60835800.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Værsgo: 100.000 kroner til gode Danehof-idéer

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Større end nogensinde: Danehof sætter alle sejl til

Lokalavisen Nyborg

Fem fyraftener med brandvarm historie

Lokalavisen Nyborg

Gratis tilbud om hjælp til matematik: Ny matematikcafé åbner på Nyborg Gymnasium

Lokalavisen Nyborg

Arne og Lotte Nielsen flyttede til Tårup for over 50 år siden: - Når der er noget, der går godt, så tiltrækker det

Lokalavisen Nyborg

Nu afvikles Nytårskoncerten endelig - men kun for 500 personer

Lokalavisen Nyborg

Bager Gertz har fået en overhaling: Hyggebelysning og træpaneler skal fremme caféstemningen

Lokalavisen Nyborg

Landporten næsten så god som ny

Lokalavisen Nyborg

Friskole får 1,3 millioner kroner: Nyt aktivitetshus skal skabe liv i lille landsby

Annonce