Annonce
Lokalavisen Nyborg

Sat på pause: Opbakningen fra de lokale betyder alt for handelslivet

Siden den 25. december har Nyborgs gader ligget øde hen på grund af de nyeste restriktioner fra myndighederne. Foto: Kasper Riggelsen
Da de sidste julegaver var købt den 24. december, lukkede alle udvalgsvarebutikker ned til og med foreløbig den 17. januar. Når butikkerne åbner igen, har de brug for al den opbakning, de kan få fra de lokale, mener formanden for Nyborg Handelsstandsforening.
Annonce

Nyborg: Går man en tur op og ned af gaderne i Nyborgs bymidte er det meget begrænset, hvor mange butikker, der har dørene åben for de handlende.

Med de nyeste restriktioner er det nemlig kun butikker, som forhandler fødevarer eller medicin, der må holde åbent. Og det betyder, at detailhandlen endnu en gang har været nødt til at slukke lyset i butikkerne og dreje nøglen om for en stund, indtil myndighederne igen tillader butikkerne at åbne.

Dermed er de helt store bytte-julegaver-dage og januarudsalget sat på pause på ubestemt tid. Og derfor råder formanden for Nyborg Handelsstandsforening nu de handlende til at slå koldt vand i blodet.

- Fristen for at bytte julegaver kommer selvfølgelig til at blive udskudt svarende til de dage, som butikkerne har haft lukket. Det betyder også, at de bliver yderligere forlænget, hvis ikke butikkerne kommer til at kunne åbne den 18. januar, lyder det fra Ulrik Nielsen.

Annonce

Udsalg udskudt

Men det er ikke kun muligheden for at bytte julegaver, der er sat på pause. Også det helt store udsalg, der plejer at være i januar, er udskudt, indtil butikkerne igen kan åbne. Og det kan være med til at give udfordringer for de butikker, der er afhængige af at få tømt ud i varelageret.

- De fleste butikker får jo løbende nye varer, og hvis de ikke kan komme af med efterårsvarerne til det vanlige januarudsalg, vil de være nødsaget til at sælge varerne endnu billigere, når de må åbne igen, hvilket kan betyde endnu lavere tal på bundlinjen i sidste ende, siger Ulrik Nielsen og fortsætter:


Derfor er det utrolig vigtigt, at de lokale bliver ved med at handle lokalt og støtter op om butikkerne, så vi kan bevare en livlig bymidte med en masse spændende butikker, når de åbner igen.

Ulrik Nielsen, formand for Nyborg Handelsstandsforening


- Derfor er det utrolig vigtigt, at de lokale bliver ved med at handle lokalt og støtter op om butikkerne, så vi kan bevare en livlig bymidte med en masse spændende butikker, når de åbner igen.

Nedlukningen af butikkerne og de yderligere restriktioner kan resultere i, at der bliver meget travlt i dagene efter åbningen af byens butikker, men Ulrik Nielsen er overbevist om, at det ikke bliver noget problem.

- Øvelsen ligger i at fortsætte, som vi hele tiden har gjort med sprit, afstand og mundbind. Kunderne skal nok få mulighed for at bytte deres julegaver, men også shoppe udsalgsvarer, når først butikkerne åbner igen.

Annonce

Et godt år

Men selv om corona nu for anden gang har været årsag til nedlukning af byens butikker, har 2020, for de fleste af Nyborgs butikker, været et godt salgsår, hvis man spørger formanden for handelsstandsforeningen.

- Det har på mange måder været et besynderligt år, hvor alt har ligget i koma i flere perioder. Selvfølgelig er der nogen erhverv, der er hårdere ramt end andre, men hvis man kigger generelt på handlen i Nyborg var 2020 et fint år, fortæller Ulrik Nielsen.

Indtil videre er planen, at butikkerne kan åbne igen den 18. januar. Foto: Kasper Riggelsen

Og det håber han også, at 2021 bliver.

- Der skal virkelig lyde en stor ros til de handlende. De har været utrolig gode til at spritte af, holde afstand, bruge mundbind og rette ind efter de enkelte butikker - det er vi overbevist om, at de fortsætter med og samtidig støtter op om de lokale butikker.

Ifølge Ulrik Nielsen vil foreningen fortsat sørge for, at de handlende føler sig trygge, når butikkerne endnu en gang kan åbne ved blandt andet at lade spritdispenserne være en del af bybilledet og gøre opmærksom på at holde afstand til de andre handlende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Nytårskoncert aflyst

Lokalavisen Nyborg

Hækl Ærøske badehuse

Annonce