Annonce
Lokalavisen Nyborg

Se billederne: Nyborg Friskole fortalte danmarkshistorie med hippier og H.C. Andersen

De elever, der optrådte med dans under Nyborg Friskoles musical, havde selv fået lov til at arbejde med opsætningen og dansetrinnene. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Torsdag var der premiere på Nyborg Friskoles musical "Dammarks Historier", hvor flere hundrede elever optrådte som ikoniske karakter fra de største begivenheder gennem tiden.
Annonce

Nyborg: Den stod både på hippier, hulemænd og et besøg af H. C. Andersen, da Nyborg Friskole endnu engang opførte skolens store musical torsdag og fredag.

Her var 400 elever fra 0. til 9. klasse enten bag kulisserne som koreografer eller kostumesyersker eller på scenen som en af de mange karakterer, som var blevet bragt til verden på kun fire dage.

Musicalen, der har titlen "Danmarks Historier", handler om en skoleudflugt, hvor en gruppe elever bliver fanget på et museum efter lukketid sammen med deres historie- og dramalærere. En af eleverne kommer til at røre ved en genstand, som er en port ind til Danmarks oldtid, hvor den ene lærer bliver taget til fange. Herefter er det elevernes opgave at forsøge at få ham fri.

Undervejs kommer de både forbi vikingetiden, årene med enevælde og romantikken med grundlovens fødsel og de store digtere. Samtidig er der pitstop i 1915, året hvor kvinder fik stemmeret, og i den sidste halvdel af det 20. århundrede, hvor både hippier og bz'er kommer på de skrå brædder i Nyborg Idræts- og Fritidscenter.

Tidsrejsen slutter i en dystopisk fremtid, hvor klimaforkæmperen Greta Thunberg stadig har sin sag for.

Ingen historietime uden et stop ved 1960'ernes hippier og ungdomsoprør. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce

- Det er fedt

Men den ender naturligvis lykkeligt. Karakterne finder ud af, at klimaet kan reddes, hvis de løfter i flok.

En af dem, der var med til at optræde, var Klara Hovmand Christensen fra 9.c. Hun spillede en mandschauvinist i 1915, der nedgør kvinder, mens han mødes med sine kammerater over et slag poker.

- Det er fedt at være med, fordi det er anderledes end det, vi plejer at lave. Det er hele skolen, hvor alle laver det samme i en hel uge, så man er sammen på kryds og tværs, forklarer hun.

- Men det er også grænseoverskridende på nogle punkter, og alle kommer ud af deres comfort-zone, tilføjer Klara Hovmand Christensen, der til gengæld har fået mange skulderklap for sin optræden.

Det er kun hvert andet år, at Nyborg Friskole viser den helt store musical. I de ulige år er det i stedet skolens forårskoncert, som der er mulighed for at rokke med til.

Nyborg Friskoles musical involverer 400 elever, hvoraf mange af dem optræder med både dans og sang. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
H.C. Andersen var med, da historien om romantikken og de store digtere blev fortalt i friskolens musical. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Også 1980'ernes punkere og bz'ere havde en plads på scenen, hvor de naturligvis gjorde oprør. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Nyborg Friskoles musical blev i år skabt på kun fire dage, og den var instrureret og skrevet af Mette Kaas, mens musiklærerne Nicolai Hansen og Mette Hessellund også var en del af produktionen. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Elever lige fra 0. til 9. klasse deltog i musicalen. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce