Annonce
Lokalavisen Nyborg

Se billederne: Sådan ser svømme-og badelandet ud efter ombygning

Nye adgangsforhold og omklædningsrum og renere vand er blandt fornyelserne i svømme-og badelandet, der lørdag 29. februar holder indvielsesfest med kaffe og brød, festtaler og halverede billetpriser. Lokalavisen Nyborg har fået lov at komme på en lille rundtur inden, og du kan komme med her:
Annonce

Nyborg: Lørdag 29. februar klokken 9.30 åbner svømme-og badelandet i Nyborg for sine nyrenoverede faciliteter.

Der er blevet bygget om for cirka 37 millioner, og de penge er i store træk gået til nye omklædningsrum, nye adgangsgivende armbånd til brugerne, udskiftning af tag, ny teknikkælder og ny miljøvenlig teknik, hvor der bruges mindre klor og syre, så vandet er sundere at opholde sig i.

Der er også kommet flere vinduespartier, så lyser strømmer ind i svømmehallen og publikum får udsyn til verden udenfor, ny tribune til publikum og renovering af publikumsområder, nyt livredderområde i den gamle kiosk med overblik over hele svømmehallen, flytning af receptionen, renoverede gulve, nye fleksibelt mødelokale, renoverede kontorer med mere.

Senere i år går arbejdet videre til badelandet. For yderligere fem millioner kroner kommer der en udskiftning af rutsjebanen og ventilationssystemet.

Sådan ser de nye elektroniske og blå armbånd for dagskøbere ud. De erstatter de sædvanlige papirbilletter. Der er fortsat grønne armbånd til abonnenter, klubber og foreninger.

Her scanner man sit armbånd, så man kan komme ind til omklædningsrummene. Det elektroniske armbånd fungerer også som nøgle til ens skab.

Et kig ind i en del af kvindernes omklædningsrum. Herrernes ser ud på samme måde. Både herre- og dameafdelingen har hver fået 30 skabe mere, så de hver har godt 180. Skabene er også blevet lidt større. Den grønne farve er inspireret af fritidscenterets logo.

Her demonstrerer centerchef Keld Arentoft, hvordan man med armbåndet kan låse sit skab op og i.

Store skilte fortæller om kravet til vask, inden man hopper i vandet. Jo renere folk er, jo mindre klor skal vi bruge, siger centerchef Keld Arentoft.

Et kig ind til de såkaldte sminkeborde i damernes omklædningsrum. Der er føntørrere.

Herrernes sminkebord er mindre, og der er i stedet gjort plads til to urinaler. Der er derudover to toiletter i mændenes omklædningsrum. I damernes omklædningsrum er der kun de to toiletter, men der er flere toiletter uden for omklædningsrummene.

I både kvindernes og herrernes bruserum er er der to kabiner for folk, som ikke ønsker at vise sig nøgne. I stedet for at isolere dem i et rum, har man her valgt, at de er delvist synlige midt i baderummet. Bruserne er nye og i samme antal som tidligere.

I begge omklædningsrum er der et puslebord med indbygget badekar til babyen. Men der vil også være løse badekar. Keld Arentoft demonstrerer her, at bordets bruser er lang nok til at kunne bruges til opfyldning af løse babybadekar.

Et kig ind i kvindernes nye sauna. Den er lidt mindre end hos mændene, for ifølge Keld Arentoft går flere mænd i sauna end kvinder.

Svømmehallen har fire store omklædningsrum beregnet som familierum og handicaprum. Til dem er der tilknyttet 40 skabe. Sammenlagt råder svømmehallen nu over flere skabe, end der må være gæster inde ad gangen, for det er stadig muligt at bruge omklædningsfaciliteterne ved badelandet. Dermed bør der ikke kunne opstå skabsmangel, mener Keld Arentoft. Der må være 444 gæster i svømmehallen ad gangen.

Et kig ind i et af familie-handicaprummene. Et af de fire er udstyret med højdejusterbare vask og bruser.

Håndklædeholderene er genbrug og her på vej til at blive sat op. Også de er farvemæssigt inspireret af fritidscenterets logo.

Gangene er udstyret med nye gelændere ned på familie-handicaprummene. Billederne bliver hængt op igen.

De nye tribuner med store vinduespartier, så svømmehallen bliver åbnet op og en tydeligere del af hele idrætscentret. Også på svømmehallens modsatte side er der kommet store vinduespartier, så fodboldspillerne for eksempel kan kigge ind til svømmerne og omvendt.

Flere steder er der kommet såkaldt troltex på lofter og vægge, som er støjdæmpende.

Logoet på væggen.

Publikumsarealet i midten har fået nye fliser. Her kommer også borde og stole. I baggrunden den gamle kiosk, som bliver en "ø" for livredderne, hvorfra de har udsyn over hele svømmehallen.

Når man tjekker ud med blåt armbånd, afleverer man det her.

Et kig ned i kælderen, hvor ny teknik sørger for at filtrere og rense vandet, genbruge så meget af det som muligt, sørge for den rigtige klorbalance og styre temperaturen. - Med det anlæg, er vi blevet mere miljøvenlige, siger Keld Arentoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce