Annonce
Lokalavisen Nyborg

Selvfølgelig standser bilerne ved fodgængerovergangene

Anette Hyllested
Annonce

Jeg bor i Flødstrup, og det har jeg gjort i 30 år. Det er derude, hvor vi er så tæt på Kerteminde, at det mentalt kniber med at finde ud af, om vi er nyborgensere eller kertemindere. Det kniber så meget - også at blive internt enige om det - at vi måtte stemme om det ved den seneste kommunesammenlægning. Som bekendt valgte et knebent flertal Nyborg.

Selvfølgelig har jeg brugt Nyborg en gang imellem som privatperson. For at handle, gå i biografen, lægge til i havnen i vores gamle sejlbåd eller gå en tur ved skov og strand, og på samme måde har jeg brugt Kerteminde. Nu er det dog slut med at dele sol og vind lige, som man siger, for nu bringer mit arbejde mig rundt i Nyborg dagligt, og her er stort set alt, jeg skal bruge.

Det er under de daglige gåture rundt i Nyborg, at jeg har gjort en vidunderlig opdagelse: Nyborgensere er hensyntagende trafikanter. Meget mere hensyntagende end i Odense, hvor jeg som fodgænger har måttet springe for livet med jævne mellemrum.

Anette Hyllested

Journalist, 55 år. Var elev på Fyns Amts Avis i Nyborg og Svendborg. Ansat ved Fyens Stiftstidende siden 1990.

Har arbejdet som lokaljournalist i Nyborg og siden 1992 som blandt andet redigerende journalist, designchef, weekendredaktør, redaktionschef og kulturjournalist. Vendte 1. december arbejdsmæssigt tilbage til nyborgredaktionen. Tovholder på Lokalavisen Nyborg siden 1. december 2019.

Bor i Flødstrup med sin mand Finn Dalgård. Har to voksne børn.

Annonce

Normal hjerterytme

Her i Nyborg har jeg den seneste måned gået i fodgængerovergangene så mange gange, at min iagttagelse ikke kan være en tilfældighed. Hver gang, jeg har krydset en gade, har bilisterne selvfølgelig ladet mig passere i normal hjerterytme.

Ikke en eneste gang har jeg måttet gå baglæns eller løbe for livet med lyden af hvinende bremser i øregangene.

Måske er bilisterne kun tilsyneladende søde. Måske giver de mig kun plads, fordi jeg nu har nået en alder, hvor de vurderer, at jeg ikke er i stand til at springe for livet. Sådan en aldrende dame med værkende knæ og smertende hofter, man gør klogest i at passe på, hvis man ikke vil have buler i bilen og pletter på straffeattesten.

Eller måske ligner jeg sådan en, der kan finde på at råbe ukvemsord og hamre dametasken direkte ned i køleren, hvis jeg føler mig uretfærdigt behandlet. Eller måske ligner jeg en forklædt betjent, der kan gøre foden på speederen til en dyr lidenskab.

Jeg ved det selvsagt ikke.

Inden jeg begyndte at arbejde her igen, læste jeg på Facebook en borger klage over bilisterne i byen. Hendes oplevelse var den stik modsatte af min.

Hvad er din oplevelse som gående i Nyborgs gader? Skriv gerne og fortæl om erfaringerne. Det kan du gøre på nyborg@fyens.dk. Det er også her, du i det hele taget kan fortælle om ting, du synes, vi skal skrive om i avisen.

Tegning: Gert Ejton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Mød Gud online

Annonce