Annonce
Lokalavisen Nyborg

Skolernes motionsdag på corona-facon

Klasserne var delt op, og roterede mellem flere poster med aktiviteter i løbet af dagen. Foto: Peter Krogh Frausing
80 procent af landets skoler holdt fast i at afholde motionsdag, også selv om den måtte tilpasses de nuværende coronarestriktioner. En af dem var Danehofskolen i Vindinge.
Annonce

Vindinge: Der er fart over feltet, når to fjerdeklasses elever suser ned af svævebanen på Danehofskolen i Vindinge. To drenge fra klassen skubber på, så det bliver ekstra sjovt, mens resten af klassen står lidt oppe ad bakken og venter spændt på, at det bliver deres tur.

Aktiviteten med svævebanen er ny på den årlige motionsdag, men det at være fælles om motion på den sidste dag inden efterårsferien, er ikke noget nyt. Sådan har det nemlig været de sidste 39 år, og det skal coronavirus ikke have lov til at lave om på.


Det er en hyggelig tradition, men det giver også eleverne en oplevelse af glæde ved at bevæge sig, og et godt samarbejde mellem hinanden.

Jesper Høgh, afdelingsleder på Danehofskolen i Vindinge


- Det er vigtigt for os, at vi kan afvikle de kendte arrangementer, som er en del af vores årshjul. Det er en hyggelig tradition, men det giver også eleverne en oplevelse af glæde ved at bevæge sig, og et godt samarbejde mellem hinanden. Vi har så planlagt det her lidt i sidste øjeblik, for retningslinjerne ændrer sig hele tiden, fortæller Jesper Høgh, afdelingsleder på skolen.

Dagen startede med en dans på skolens boldbane, som MGP-stjernen Liva har koreograferet. Men klasserne kunne altså ikke danse fælles, så de var opdelt i hold. På den måde var de sammen hver for sig. Dansen blev danset over hele landet, og det er Dansk Skoleidræt, der står bag.

På motionsdagen var borgmester Kenneth Muhs (V) også dukket op, og levede aktiviteter med skolebørnene. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce

De fleste skoler tilpasser sig

- Skoleeleverne er jo efterhånden vant til det. Man kunne se i morges, hvor hurtige de var til at få vasket deres hænder. Så vi ved, de er omstillingsparate, og det er dejligt at se, at skolerne også er det. Det er trods alt fire ud af fem skoler på landsplan, der afholder motionsdag i dag, fortæller Christian Ditlevsen, afdelingsleder af Dansk Skoleidræt.

På Danehofskolen i Vindinge bliver klasserne til eftermiddag igen opdelt. Her går jagten for de mindste ind på den gyldne støvle, som tildeles den der kan løbe længst. De ældste elever skal lave Bike'n'run, hvor de makkervis cykler og løber, og løbende skifter, så begge får både løbet og cyklet.

Der er diplomer til alle elever ved dagens afslutning, hvor skoleeleverne kan gå hjem og glæde sig over ni dages efterårsferie.

De mindste klasser havde blandt andet gang i stafetløb, i de tidlige morgentimer. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Højtlæsning for voksne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Musik på hjernen

Annonce